Chutné tofu na 7 spôsobov – je to len o spôsobe prípravy
Tofu ste už určite ochutnali, alebo videli predávať vo vašom obchode, ale možno ešte neviete ako rozmanito sa dá pripraviť. Je to jedno z najľahšie pripraviteľných a najzdravších jedál. Pripravuje sa ľahko, rýchlo a dá sa použiť na akýkoľvek spôsob.
1. Vyberte si správny druh tofu
Podľa druhu jedla, ktoré chcete pripraviť si vyberte vhodný druh tofu – biele, ochutené chilli papričkami alebo bazalkou, lahôdkové, údené. Môžete ho použiť na prípravu slaných jedál a polievok aj sladkých jedál a dezertov, nápojov, nátierok a krémov.
Z našich receptov vyberáme: paradajková polievka, slivkové gule
2. Použite tofu v tradičnej aj medzinárodnej kuchyni
Experimentujte v kuchyni a použite ho namiesto mäsa a syrov. Či už v tradičnej, alebo v medzinárodnej kuchyni – výsledok vás určite milo prekvapí, jedlo bude chutiť výborne a zároveň sa budete cítiť ľahko.
Z našich receptov vyberáme: pizza, sviečková na smotane
3. Marinovanie
Tofu je balené v náleve, aby sa nevysušilo a uchovalo si čerstvosť. Keď ho vyberiete z obalu vysušte ho medzi papierovými utierkami a vytlačte z neho vodu. Čím lepšie ho vysušíte, tým pevnejšie potom bude. Odstránenú tekutinu potom môžete nahradiť marinádou a korením.
Najmä tofu biele nemá vlastnú výraznú chuť a je výnimočné v tom, že vie dobre absorbovať všetky chute, ktoré mu marinádou a korením dodáte. Čím dlhšie ho budete marinovať, tým výraznejšiu chuť bude mať.
4. Rozdrobte ho, nastrúhajte, nakrájajte
Môžete s ním v kuchynu experimentovať na veľa spôsobov – soté, do rizota, namiesto vajíčka na spôsob praženice, do šalátov, do polievky .
Z našich receptov vyberáme: osviežujúci šalát s chilli, plnené palacinky
5. Rozmixujte ho
Rozmixovaním dostanete konzistenciu vhodnú na prípravu fašírok a náplní do koláčov, krémov, nátierok.
Z našich receptov vyberáme: bylinkové guľky, čokoládový koláč brownie
6. Opečte ho, grilujte ho
Môžete ho opiecť na panvici, grilovať, alebo upiecť v rúre.
Z našich receptov vyberáme: letný chrumkavý šalát, domáci burger
7. Použite ho ako plnku
Môžete ho použiť ako plnku do cestovín, rolád, lasagne, papriky, baklažánu. Môžete ním nahradiť syr ricotta.
Z našich receptov vyberáme: zapekaný baklažán, cheesecake