Bolonské špagety

Print Friendly

 

 Čo potrebujeme: Postup:
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 mrkva
  • 1x lahôdkové tofu
  • rajčinové pyré 70 g
  • 3 rajčiny
  • 2 dcl vývaru
  • 1 PL repkového oleja
  • 1 ČL cukru
  • soľ – podľa chuti
  • tymián
  • bobkový list
  • oregáno
  • muškátový orech
  • špagety
  1. Mrkvu s cibuľou pokrájanú na drobno orestujeme na oleji, osolíme, pridáme bobkový list a podlejeme vývarom. Dusíme domäkka.
  2. Pridáme rukou rozpučené tofu, pyré a ošúpané a pokrájané paradajky. Dusíme asi 10 minút.
  3. Primiešame všetky koreniny, pretlačený cesnak a už len chvíľku povaríme.
  4. Na záver omáčku dochutíme cukrom a podávame so špagetami uvarenými al dente.

 

Inšpirovali sme vás? Vyskúšajte aj iné naše recepty:

Špagety bolognese s-údeným-tofu

Cestoviny a pizza

zapekaná zelenina

Jedlá bez mäsa

mrkvové šatôčky

Dezerty a koláče