- 1 balenie bieleho tofu
- 250 ml sójového mlieka
- 2 PL solamylu (škrobu)
- 3 PL kakaa
- 200 g čokolády – 100g do cesta, 100 g na poliatie
- ½ čl kypriaceho prášku
- 240 g trstinového cukru
- 130 g ražnej múky
- ½ vanilkového lusku
- štipka soli
|
- V kuchynskom robote rozmixujeme tofu nakrájané na kocky s mliekom. Pridáme aj vanilkový lusk.
- Roztopíme čokoládu a primiešame do zmesi. Postupne pridáme ostatné ingrediencie – cukor, múku, kypriaci prášok, kakao, škrob a soľ. Všetko premiešame.
- Plech (25×25 cm) alebo okrúhlu formu na pečenie (priemer 25 cm) vystelieme papierom na pečenie a vylejeme do nej pripravené cesto. Môžeme ešte posypať kúskami nalámanej čokolády.
- Pri 170°C pečieme približne 30 minút. Nakoniec ešte polejeme roztopenou čokoládou.
|