Slivkové gule

Slivkové gule s TOFU

Print Friendly

ZDRAVÉ RECEPTYSlivkové gule sú slovenskou klasikou. Ak ste ešte nikdy nevyskúšali do cesta pridať tofu, tak si len ťažko viete predstaviť, ako také slivkové gule dobre chutia. Vyskúšajte! Pri recepte nájdete energetickú hodnotu a cenu jednej porcie. To vám postráži nielen vašu líniu ale aj peňaženku.

Slivkové gule z tofu cesta

Slivkové gule z tofu cesta majú nezameniteľne jemnú chuť a kto neverí, musí najprv vyskúšať:

Ingrediencie Postup
  • 2 TOFU biele
  • 75 ml ryžového mlieka
  • 3 PL hladkej múky
  • 2 PL krupice
  • 3 PL strúhanky a soľ
  • 200 g sliviek
  • 2 PL masla
  • 4 PL strúhanky na posypanie
  • 2 PL škoricového cukru

 

  1. Do misy najemno postrúhame TOFU. Pridáme mlieko, múku, krupicu a strúhanku. Cesto jemne osolíme a dôkladne premiesime. Nemalo by byť veľmi riedke, ani husté. Podľa potreby dodáme strúhanku či mlieko.
  2. Z cesta odoberáme menšie kúsky, do ktorých v dlaniach balíme umyté a vykôstkované slivky. Guľky necháme chvíľu odstáť, potom ich vložíme do vriacej osolenej vody a uvaríme.
  3. Hotové vyberáme dierkovanou naberačkou. V menšom hrnci ohrejeme maslo, na ktorom prudko opečieme strúhanku a škoricový cukor. Hotové guľky posypeme strúhankovou zmesou.

 

 

Slivkové gule si bude pochvaľovať celá vaša rodina. Ale podrobnosti si nechajte radšej pre seba :-) Poznáte deti a chlapov.