Plnené palacinky so špenátom

Palacinky na slano so špenátom

Print Friendly

ZDRAVÉ RECEPTY: Tento tip na palacinky na slano ponúka jemnosť palacinkového cesta v kombinácii s charakteristickou výraznosťou špenátu. Pri recepte nájdete energetickú hodnotu a cenu jednej porcie. To vám postráži nielen vašu líniu ale aj peňaženku.

Palacinky na slano so špenátom

Palacinky na sladko ako obed alebo večera nemusia vyhovovať každému. Aj preto tento nesladký recept na palacinky na slano bude mať určite úspech:

Ingrediencie Postup
  • 4 vajcia
  • 250 ml mlieka
  • 250 g hladkej múky
  • štipka soli
  • olej na opekanie
  • Plnka:
  • 2 TOFU bazalka
  • 400 g čerstvého špenátu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 šalotky
  • 3 PL olivového oleja

 

  1. V mise rozšľaháme vajcia v mlieku, pridáme múku a štipku soli,
  2. Vypracujeme hladké cesto a na troche oleja na rozpálenej panvici opekáme tenké palacinky. Hotové odložíme na teplé miesto.
  3. Na panvici na troche oleja opečieme najemno nasekaný cesnak a šalotku,
  4. Do základu pridáme prebratý, umytý a odkvapkaný špenát a miešame tak dlho, až úplne zmäkne,
  5. Zmes odstavíme, primiešame rozdrobené TOFU a plníme hotové palacinky

palacinky na slano

 

Ak už raz máte palacinky napečené, receptov na plnené palacinky nájdete nespočetne. Takže ak časť z nich naplníte na spôsob, ktorý uvádzame v tomto recepte a časť klasickou sladkou plnkou, určite bude spokojná celá rodina.

Prajeme vám dobrú chuť a dúfame, že vám naše palacinky na slano so špenátom budú chutiť.