11 júla 2014
Hríbová polievka s pohánkou
ZDRAVÉ RECEPTY: Hríbová polievka je vynikajúca najmä v období hríbovej sezóny. Ak však zrovna nie ste milovníkmi takýchto hríbov, môžete použiť šampióny a hlivu ústricovú – tie sú k dispozícii čerstvé celý rok. Ak si k tomu pridáte sójové a pohánkové vločky, vynikajúca hríbová polievka je na svete.
Hríbová polievka s pohánkou a sójovými vločkami
Čo potrebujeme: | Postup: |
|
|
Ďalšie recepty na výborné polievky, ktoré vás osviežia a zohrejú nájdete v kategórii – Polievky
Hliva funguje najmä ako účinná prevencia a aj ako liek na mnohé ochorenia. Tepelnou prípravou hlivy sa účinné látky neznehodnocujú, uchovávajú si svoju silu, resp. účinky:
- obsahuje látku Betaglukán – stimulant imunity.
- má nízku energetickú hodnotu, takže je vhodná aj pri chudnutí.
- pomáha stimulovať bunky, ktoré v tele vytvárajú prirodzenú imunitu organizmu
- je to bohatý zdroj prírodných vitamínov a minerálov – obsahuje vitamíny B,D,C,K, proteíny, nenasýtené mastné kyseliny, aminokyseliny, selén, zinok, bór, jód, chróm, meď, železo, vlákninu
- má protivírusové a protirakovinové účinky, užíva sa pri ochoreniach srdca, likviduje baktérie, posilňuje nervový systém a znižuje hladinu cholesterolu a cukru v krvi, bez toho aby sa znižovala hladina inzulínu
- je nápomocná aj pri liečbe zápalov, kĺbových a kožných ochorení, pri ekzémoch a odstraňovaní bradavíc vírusového pôvodu
- odporúča sa aj pri problémoch obličiek a pečene. Zlepšuje metabolizmus, regeneruje vnútorné orgány a pomáha tlmiť vedľajšie účinky chemoterapie.
Nech vám táto výborná jesenná hríbová polievka chutí. Prajeme Vám dobrú chuť
Nájdite inšpiráciu aj v našich ďalších receptoch: