Hríbová polievka s hlivou

Hríbová polievka s pohánkou

Print Friendly

ZDRAVÉ RECEPTY: Hríbová polievka je vynikajúca najmä v období hríbovej sezóny. Ak však zrovna nie ste milovníkmi takýchto hríbov, môžete použiť šampióny a hlivu ústricovú – tie sú k dispozícii čerstvé celý rok. Ak si k tomu pridáte sójové a pohánkové vločky, vynikajúca hríbová polievka je na svete.

 Hríbová polievka s pohánkou a sójovými vločkami

Čo potrebujeme: Postup:

 

 

  1. Do hrnca dáme olivový olej, pridáme nakrájanú cibuľu a opražíme do zlatista
  2. Pridáme nakrájanú hlivu ústricovú a varíme cca 15 minút
  3. Následne pridáme nakrájané šampióny, soľ a varíme ďalších cca 10 minút
  4. Keď je hliva takmer mäkká, pridáme sójové a pohánkové vločky, zalejeme vodou a jedlo dovaríme
  5. keď je jedlo dovarené, pridáme ešte mletú červenú papriku a petržlenovú vňať.
  6. Necháme to ešte prejsť varom a môžeme podávať

Ďalšie recepty na výborné polievky, ktoré vás osviežia a zohrejú nájdete v kategórii – Polievky

Hliva funguje najmä ako účinná prevencia a aj ako liek na mnohé ochorenia. Tepelnou prípravou hlivy sa účinné látky neznehodnocujú, uchovávajú si svoju silu, resp. účinky:

hríbová polievka

  • obsahuje látku Betaglukán – stimulant imunity.
  • má nízku energetickú hodnotu, takže je vhodná aj pri chudnutí.
  • pomáha stimulovať bunky, ktoré v tele vytvárajú prirodzenú imunitu organizmu
  • je to bohatý zdroj prírodných vitamínov a minerálov – obsahuje vitamíny B,D,C,K, proteíny, nenasýtené mastné kyseliny, aminokyseliny, selén, zinok, bór, jód, chróm, meď, železo, vlákninu
  • má protivírusové a protirakovinové účinky, užíva sa pri ochoreniach srdca, likviduje baktérie, posilňuje nervový systém a znižuje hladinu cholesterolu a cukru v krvi, bez toho aby sa znižovala hladina inzulínu
  • je nápomocná aj pri liečbe zápalov, kĺbových a kožných ochorení, pri ekzémoch a odstraňovaní bradavíc vírusového pôvodu
  • odporúča sa aj pri problémoch obličiek a pečene. Zlepšuje metabolizmus, regeneruje vnútorné orgány a pomáha tlmiť vedľajšie účinky chemoterapie.

Nech vám táto výborná jesenná hríbová polievka chutí. Prajeme Vám dobrú chuť

Nájdite inšpiráciu aj v našich ďalších receptoch:

Špagety bolognese s-údeným-tofu

Cestoviny a pizza

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dezerty a pečenie

zeleninové rizoto

Jedlá nez mäsa