Bryndzové pirohy v zdravšej variante
ZDRAVÉ RECEPTY: Máte radi tradičné bryndzové pirohy, avšak predsa len by ste si ich radšej pripravili v zdravšej variante? Teda bez bielej múky, kravskej bryndze či smotany? Tento recept vám ukáže, že sa to naozaj dá.
Bryndzové pirohy v zdravšej variante
Do cesta sme použili zmes celozrnnej špaldovej a pohánkovej múky, zemiaky, soľ a celé vajíčko, a ako náplň sme zvolili zdravú ovčiu bryndzu. Namiesto opekanej slaninky sme použili opekané údené tofu, a namiesto smotany sme použili zvyšnú časť ovčej bryndze rozriedenú zo sójakrémom. Ak sa vám táto kombinácia náhodou nepozdáva, vyskúšajte ju. Tá chuť je naozaj famózna.
Čo potrebujeme: | Postup: |
Tradičná varianta:
Zdravá varianta (odporúčame!!!):
|
|
Viac receptov s obsahom údeného tofu nájdete tu: údené tofu.
Vyskúšajte tiež
Zdravotné účinky: pohánka
- je bohatá na ľahko stráviteľné bielkoviny
- obsahuje množstvo minerálnych látok, ako napr. vápnik, železo, fosfor, zinok, horčík, draslík, meď a mangán
- z vitamínov sk. B obsahuje najviac vitamínu B2, B3 a cholín, ktoré sú nápomocné v regenerácii pečeňových buniek
- v semenách a šupkách pohánky sa nachádza rutín (flavonoid), ktorý priaznivo vplýva na trávenie, srdce a krvný obeh
- taktiež zmierňuje žalúdočné ťažkosti
V recepte sme použili aj celozrnnú špaldovú múku, ktorá má pre naše zdravie viacero pozitív. Viac informácií o liečivých účinkoch špaldy sa dozviete v článku: špalda – liečivé účinky.
Veríme, že vám bryndzové pirohy v zdravšej variante budú chutiť. Prajeme vám dobrú chuť.