ryžová pizza

Výborná ryžová pizza

Print Friendly

ZDRAVÉ RECEPTY: Pizza je považovaná za veľmi obľúbené, pomerne rýchle a aj naozaj chutné jedlo. Dnes vám prinášame recept na ryžovú pizzu, ktorý je v porovnaní s klasickou verziou predsa len o niečo zdravší. 

Výborná ryžová pizza

Táto ryžová pizza je vhodná najmä pre ľudí s intoleranciou na lepok, nakoľko bola biela múka nahradená ryžou. Nakoľko sme klasický tvrdý syr nahradili bylinkovým tofu, na svoje si prídu aj tí z vás, ktorí majú problém s intoleranciou laktózy.

Čo potrebujeme: Postup:
  • 250 g guľatozrnnej ryže
  • 2 ks cibule
  • 4 klinčeky
  • Zeleninový vývar
  • 1 ks bobkový list
  • 2 ks paradajok
  • 200 g šampiňónov
  • Cesnak
  • Kvalitná šunka
  • Kvalitný suchý salám
  • 1 vajce
  • Olivový olej
  • Paradajkový pretlak
  • Mleté čierne korenie
  • Korenie na pizzu
  • Bazalkové TOFU

 

Naša rada:

  • to či si vyberiete bielu alebo celozrnnú ryžu nechávame na vás. Samozrejme, že celozrnná ryža je zdravšia, avšak je potrebné sa pripraviť na jej dlhšie varenie
  1. Do jednej cibule napicháme klinčeky
  2. Do hrnca dáme ryžu spolu s vodou, osolíme, pridáme zeleninový vývar, cibuľu s klinčekmi a bobkový list
  3. Ryžu privedieme k varu, chvíľu povaríme, následne odstavíme a v uzavretom hrnci ju necháme napučiť asi 15-20 minút
  4. Z uvarenej ryže odstránime cibuľu s klinčekmi a bobkový list
  5. Paradajky, cibuľu a šampiňóny nakrájame na plátky
  6. Do uvarenej ryže vmiešame vajce, na olejom vymastenej a rozohriatej panvici ryžu lyžicou roztlačíme, polejeme rajčinovým pretlakom, osolíme, okoreníme a posypeme bylinkami
  7. Ako ingrediencie na pizzu sme zvolili nakrájané paradajky, cibuľu, šampiňóny, šunku, suchý salám a na vrchu ju posypeme rozdrveným bylinkovým tofu
  8. Takto pripravenú pizzu smažíme na panvici cca 12-15 minút dovtedy, pokiaľ ryžové cesto nestuhne a syr sa neroztopí

Dúfame, že vám naša ryžová pizza bude chutiť.

Prajeme vám dobrú chuť

PS: Ak by ste však mali záujem vyskúšať iný typ pizze, ponúkame vám recept na pizzu so sladkých zemiakov, amarantu a kokosovej múky.

ZDRAVÉ RECEPTY: Pizza je považovaná za veľmi obľúbené, pomerne rýchle a aj naozaj chutné jedlo. Dnes vám prinášame recept na ryžovú pizzu, ktorý je v porovnaní s klasickou verziou predsa len o niečo zdravší.  Výborná ryžová pizza Táto ryžová pizza je vhodná najmä pre ľudí s intoleranciou na lepok, nakoľko bola biela múka nahradená ryžou. Nakoľko sme klasický tvrdý syr nahradili bylinkovým tofu, na svoje si prídu aj tí z vás, ktorí majú problém s intoleranciou laktózy. Čo potrebujeme: Postup: 250 g guľatozrnnej ryže 2 ks cibule 4 klinčeky Zeleninový vývar 1 ks bobkový list 2 ks paradajok 200 g šampiňónov Cesnak Kvalitná šunka Kvalitný suchý salám 1 vajce Olivový olej Paradajkový pretlak Mleté čierne korenie Korenie na pizzu Bazalkové TOFU   Naša rada: to či si vyberiete bielu alebo celozrnnú ryžu nechávame na vás. Samozrejme, že celozrnná ryža je zdravšia, avšak je potrebné sa pripraviť na jej dlhšie varenie Do jednej cibule napicháme klinčeky Do hrnca dáme ryžu spolu s vodou, osolíme, pridáme zeleninový vývar, cibuľu s klinčekmi a bobkový list Ryžu privedieme k varu, chvíľu povaríme, následne odstavíme a v uzavretom hrnci ju necháme napučiť asi 15-20 minút Z uvarenej ryže odstránime cibuľu s klinčekmi a bobkový list Paradajky, cibuľu a šampiňóny nakrájame na plátky Do uvarenej ryže vmiešame vajce, na olejom vymastenej a rozohriatej panvici ryžu lyžicou roztlačíme, polejeme rajčinovým pretlakom, osolíme, okoreníme a posypeme bylinkami Ako ingrediencie na pizzu sme zvolili nakrájané paradajky, cibuľu, šampiňóny, šunku, suchý salám a na vrchu ju posypeme rozdrveným bylinkovým tofu Takto pripravenú pizzu smažíme na panvici cca 12-15 minút dovtedy, pokiaľ ryžové cesto nestuhne a syr sa neroztopí Dúfame, že vám naša ryžová pizza bude chutiť. Prajeme vám dobrú chuť PS: Ak by ste však mali záujem vyskúšať iný typ pizze, ponúkame vám recept na pizzu so sladkých zemiakov, amarantu a kokosovej múky.

Ako sa vám recept páčil?

0

User Rating: 3.85 ( 1 votes)
0