Quiche na zemiakovej kruste

Print Friendly

Špenát a huby sú skvelou kombináciou, ktorá zasýti a dodá telu, čo potrebuje. Vyskúšajte chutný quiche na zemiakovej kruste a potešte tak svoje chuťové poháriky.

 Čo potrebujeme: Postup:
  • 3 veľké zemiaky
  • 1 balenie tofu biele/natural
  • 1 tofu biele/natural
  • 150 ml zakysaného sójového nápoja
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 150 g šampiňónov
  • 2 hrste špenátu
  • 1 strúčik cesnaku
  • hrsť čerstvej pažítky
  • hrsť čerstvej bazalky
  • korenie, soľ
  1. Zemiaky očistíme a nakrájame na tenké plátky. Formu vytrieme olejom alebo vystelieme papierom na pečenie a na dno a kraje poukladáme plátky zemiakov.
  2. Na olivovom oleji opražíme šampiňóny nakrájané na plátky, celý strúčik cesnaku a po približne 3 minútach pridáme čerstvý špenát. Restujeme, dokým sa špenát nesparí na polovičnú veľkosť.
  3. Osolíme, okoreníme, vyberieme cesnak a stiahneme z ohňa.
  4. Tofu a zakysaný sójový nápoj rozmixujeme dohladka. Zmiešame so zmesou šampiňónov a špenátu, s posekanou pažítkou a bazalkou a celú zmes dochutíme soľou a korením.
  5. Náplň nalejeme na plátky zemiakov. Pečieme 35-40 minút pri 180 stupňoch, po upečení necháme ešte 5 minút sadnúť.

 TOFU biele

Inšpirovali sme vás? Vyskúšajte aj iné naše recepty:

Špagety bolognese s-údeným-tofu

Cestoviny a pizza

zapekaná zelenina

Jedlá bez mäsa

mrkvové šatôčky

Dezerty a koláče