Slané pečivo so semiačkami
Po Vianociach sme všetci trochu presladení, nie je tak? Preto sme dnes napiekli niečo veľmi dobré a chrumkavé. Slané pečivo so semiačkami, ktoré sa výborne hodí na posviatočné raňajky. Alebo keď chcete zahviezdiť na Silvestrovskej párty.
Slané pečivo so semiačkami
Príprava vyžaduje trochu času, ale nie je to nič náročné. Budeme robiť kysnuté cesto pre netrpezlivých, také, ktoré netreba nechávať dlho kysnúť, pretože sa pred pečením namáča v špeciánom náleve, aby bolo slané pečivo na povrchu hladké ako bývajú bavorské praclíky.
Čo potrebujeme: | Postup: |
|
|
Ak sa vám nechce chodiť do obchodu po čerstvé pečivo, naše slané pečivo so semiačkami sa dá výborne zmraziť. Najlepšie vo fáze, keď ho vytiahnete z lúhovéo kúpeľa, necháte chvíľu odkvapkať a vychladnúť. Potom ho stačí rozložiť na plech, zmraziť a zmrazené zabaliť do igelitového sáčku. Pred pečením stačí na 10-20 minút nechať odležať pri izbovej teplote a piecť ako čerstvé.
Máte radi domáce pečivo? Napečte si aj
- domáce bagety
- chlebové jednohubky
- domáci špaldový chlebík bez kysnutia
- slané pečivo s údeným tofu
- hummus z červenej šošovice
- chrenová nátierka
- tofu nátierka
Inšpirovali sme vás? Vyskúšajte aj iné naše recepty :