ZDRAVÉ RECEPTY: Radi by ste vyskúšali jedlo, ktoré neobsahuje múku, je ľahké na trávenie a naviac obsahuje zdravé rastlinné bielkoviny? V tom prípade sú pre vás naše dnešné lasagne to práve orechové.
Obľúbené lasagne bez lepku
Toto chutné talianske jedlo si svojich prívržencov získalo takmer na celom svete. Mnohí z nás ho vnímajú ako pizzu, pretože okrem štandardného cesta a paradajkového pretlaku (kvalitné paradajkové produkty bojujú aj proti rakovine. Viac sa dočítate tu: Rakovina máte strach? Zaútočte tanierom) môžu použiť všetky ďalšie ingrediencie podľa vlastnej chuti.
Čo potrebujeme: |
Postup: |
Naša rada:
- paradajkový pretlak si môžete urobiť aj sami doma. Do hrnca nalejte cca 1 dcl vody, pridajte nakrájané paradajky a za občasného miešania varte, pokým sa paradajky úplne nerozvaria. Následne ich prepasírujte cez sitko a pretlak je hotový.
|
- Cukiny umyjeme (nešúpeme) a pomocou škrabky na zemiaky nakrájame na pásy (viď. obrázok nižšie)
- Na olivovom oleji speníme cibuľku, pridáme paradajkový pretlak, nakrájaný špenát a bazalku, premiešame a dochutíme soľou a mletým čiernym korením
- Tofu a ricottu rozmixujeme mixérom na hladký krém, dochutíme soľou
- Dno zapekacej nádoby vymažeme olejom a budeme vrstviť nasledovne: rozotrieme prvú vrstvu s paradajkovým pretlakom a špenátom, druhú vrstvu dáme zmes syrov. Vrstvy pokryjeme plátkami cukiny, posypeme oreganom a všetko opakujeme až kým sa nám plnky neminú
- Na vrch poukladáme cukiny, posypeme oreganom a strúhaným parmezánom
- Zakryjeme alobalom a pri teplote 200 stupňov C pečieme cca 20 minút
- Keď sú cukiny mäkké, alobal odstránime a na funkcii gril vytvoríme chrumkavú kôrku
|

Ak sa chcete dozvedieť, prečo by ste mali konzumovať sóju, o jej pozitívnych účinkoch na naše zdravie sa dočítate tu: sója – liečivé účinky.
Veríme, že vám naše lasagne bez lepku budú chutiť. Viac receptov na lasagne nájdete tu: rôzne recepty na lasagne. Prajeme vám dobrú chuť.

Cestoviny a pizza

Jedlá bez mäsa

Dezerty a koláče