cestoviny s tuniakom

Celozrnné cestoviny s tuniakom a paradajkovou omáčkou

Print Friendly

ZDRAVÉ RECEPTY: Keďže sme január vyhlásili za mesiac celozrnných výrobkov, pripravili sme si pre vás dnes jeden naozaj rýchly, chutný a aj zdravý recept, ktorý určite poteší nielen vás, ale aj celú vašu rodinu. Verte, že naše celozrnné cestoviny s tuniakom, paradajkovou omáčkou a parmezánom naozaj ulahodia vašim chuťovým pohárikom.

Celozrnné cestoviny s tuniakom, paradajkovou omáčkou a parmezánom

Príprava tohto receptu trvá cca 15 – 20 minút. Klasické pšeničné špagety sme vymenili za celozrnné, kečup za paradajkový pretlak a namiesto kravského syra sme použili parmezán. Nezabúdajte, že konzumáciou celozrnných produktov pomáhate nielen svojmu zdraviu, ale i zdraviu celej vašej rodiny. Takže poďme na špagety s paradajkovou omáčkou:

Čo potrebujeme: Postup:

Naša rada:

  • Pri výbere paradajkového pretlaku dbajte na čo možno najvyšší obsah paradajok: vyberte si kvalitný paradajkový pretlak
  • Oregano pred pridaním do omáčky jemne rozdrvte medzi prstami, prípadne použite čerstvú variantu
  • Ak je pre vás paradajková omáčka príliš kyslá, môžete do nej pridať trošku cukru: sladidlá
  1. Celozrnné špagety uvaríme (cca 10 minút) v osolenej vode, do ktorej pridáme trocha olivového oleja
  2. Na panvicu dáme olivový olej, pridáme na jemno nakrájanú cibuľu a cesnak, usmažíme do zlatista
  3. Pridáme tuniaka (bez oleja), nakrájané paradajky, restujeme cca 5 minút
  4. Celú zmes zalejeme paradajkovým pretlakom, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a oreganom, chvíľu povaríme a necháme chvíľu vychladnúť
  5. Pripravenú paradajkovú omáčku podávame s celozrnnými cestovinami a nastrúhaným parmezánom

cestoviny s tuniakom

Veríme, že vám naše cestoviny s tuniakom, paradajkovou omáčkou a parmezánom budú chutiť.

Kliknite na link a nájdete ďalšie chutné recepty na cestoviny a inšpiráciu na omáčky.

Prajeme vám dobrú chuť!

Špagety bolognese s-údeným-tofu

Cestoviny a pizza

zapekaná zelenina

Jedlá bez mäsa

mrkvové šatôčky

Dezerty a koláče