Medvedie labky

Vyskúšajte na Vianoce: celozrnné medvedie labky

Print Friendly

ZDRAVÉ RECEPTY: Už ste alebo ešte len máte v pláne si pripraviť tradičné medvedie labky? Tie u každého z nás počas Vianoc určite nemôžu chýbať a preto vám dnes prinášame náš recept, v ktorom sme tie menej zdravé suroviny vymenili za tie podstatne zdravšie.    

Vyskúšajte na Vianoce: celozrnné medvedie labky

medvedie labky

Tak ako je našim zvykom, bielu múku sme vymenili za celozrnnú špaldovú múku, práškový cukor sme vymenili za kokosový cukor, maslo sme vymenili za kokosový tuk a v kombinácii s orechmi, kakaom a škoricou sme pre vás a vaše deti vytvorili ďalší chutný sviatočný dezert.

 

Čo potrebujeme: Postup:
  • 36 dkg celozrnnej špaldovej múky
  • 20 dkg mletých vlašských orechov
  • Kokosový tuk podľa potreby
  • 10 dkg kokosového cukru
  • 1 PL kakaa
  • Trochu mletej škorice

Naša rada

  • ak dome nemáte kokosový cukor, môžete použiť aj menej zdravú náhradu: trstinový cukor
  1. Špaldovú múku, vlašské orechy spolu zmiešame v miske
  2. Pridáme kokosový cukor, kakao a mletú škoricu
  3. Do tejto zmesi pridávame postupne kokosový tuk v takom množstve, aby sme vypracovali tuhšie cesto
  4. Takto pripravené cesto necháme odpočinúť cca 1 hodinu v chladničke
  5. Pripraveným cestom naplníme formičky, poukladáme ich na plech a upečieme v rúre pri teplote 185 C
  6. Upečené medvedie labky vyberieme z rúry, teplé ich vyklopíme z formičiek a obalíme v kokosovom cukre

Taktiež vám ponúkame aj naše ďalšie vianočné recepty:

  1. Vanilkové rožky s mandľami
  2. Maková torta bez pridaného cukru
  3. linecké koláčiky bez lepku
  4. čokoládové pralinky bez cukru
  5. mrkvovo kokosové guľky
  6. zdravší zemiakový šalát

Inšpirujte sa aj našimi dalšími receptami :

Špagety bolognese s-údeným-tofu

Cestoviny a pizza

zapekaná zelenina

Jedlá bez mäsa

mrkvové šatôčky

Dezerty a koláče