kuracie prsia

Kuracie prsia plnené orieškami, bazalkou a paradajkami

Print Friendly

ZDRAVÉ RECEPTY:  Spôsobov ako si pripraviť kuracie prsia existuje naozaj mnoho. My vám dnes ponúkame recept na plnené kuracie špirály, ktorý je vďaka použitým ingredienciám nielen chutný, ale aj ľahký pre vaše trávenie.  

Kuracie prsia plnené orieškami, bazalkou a paradajkami

Príprava tohto receptu vám zaberie cca 30 minút a množstvo ingrediencií je určených pre cca 3-4 osoby. Výhodou tohto receptu je, že sa kuracie prsia pripravujú na pare, čo dodáva tomuto jedlu zdravší nádych.

Čo potrebujeme: Postup:
  • 5 ks kuracích pŕs (bez kože a kostí)
  • 1 šálka čerstvej bazalky
  • 2 PL lieskových orieškov (podľa svojej chuti môžete použiť rôzne iné druhy)
  • 1 strúčik cesnaku
  • 3 ks paradajok
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • 2 PL olivového oleja
  • 1 PL kapár
  • 1/2 šálky olív
  • Mleté čierne korenie
  • Soľ

Náš tip:

  • Namiesto čerstvých paradajok použite ich sušenú formu. Ak chcete, môžete si ich podľa nášho receptu pripraviť aj do zásoby

 

 

  1. Kuracie prsia umyjeme a rozklepeme na tenko
  2. V mixéri rozmixujeme bazalku a oriešky, pridáme cesnak, soľ a mleté čierne korenie
  3. Kuracie prsia natrieme pripravenou zmesou a zrolujeme. Aby nám počas varenia držali tvar, zabalíme ich do alobalu
  4. Takto pripravené kuracie prsia vložíme do parného hrnca a varíme v pare asi 15 minút
  5. Do hrnca dáme olivový olej, pridáme nakrájané paradajky, kapary, olivy, zalejeme citrónovou šťavou a prevaríme. Túto zmes zmiešame s uvarenými celozrnnými cestovinami
  6. Hotové kuracie prsia prepichneme ihlou, aby z nich vytiekla šťava (ak je číra, mäso je hotové)
  7. Môžeme tiež podávať s listovým šalátom

Poznámka: Ak nemáte parný hrniec, postupujte rovnako, ako keď pripravujete domácu parenú knedľu

Prajeme vám dobrú chuť