Zeleninová štrúdľa bez smotany či syra
ZDRAVÉ RECEPTY: Máte doma lístkové cesto a nejakú tú zeleninu? Tak vyskúšajte náš recept na: zeleninová štrúdľa, ktorá vás svojou jemne pikantnou chuťou naozaj dostane. Nezabúdať treba ani na to, že je vhodná najmä pre to najcennejšie čo v živote máte: vaše deti.
Zeleninová štrúdľa bez smotany či syra
Slovné spojenie „zeleninová štrúdľa“ nám evokuje spojenie lístkového cesta a zeleniny. Na samotné spojenie týchto ingrediencií sa však bežne používa smotana, prípadne nejaký druh kravského syra, čo nepovažujeme za veľmi dobré riešenie pre naše zdravie.
Čo sme teda vyskúšali? Spojili sme bežne dostupné lístkové cesto (ak máte záujem o celozrnné lístkové cesto, recept na jeho prípravu nájdete tu), rôzne druhy zeleniny a namiesto smotany či syra sme použili mexickú nátierku, ktorá okrem iného obsahuje práve zdraviu prospešné chilli.
Čo potrebujeme: | Postup: |
Naša rada:
|
|
Mexická nátierka je vďaka obsahu sóji zdrojom kvalitných rastlinných bielkovín a čili vám pomôže „nakopnúť“ váš imunitný systém.
Veríme, že vám takto pripravená zeleninová štrúdľa bude chutiť.
Prajeme vám dobrú chuť