Vyskúšajte na Silvestra: Pečené údené mäso v ovocnom náleve
ZDRAVÉ RECEPTY: Silvester je dňom, kedy na našich stoloch okrem rôznych druhov šalátov nemôže chýbať práve údené mäso. Keďže všetci dobre vieme, že konzumácia údených výrobkov nie je pre naše zdravie prospešná, rozhodli sme sa pre vás pripraviť recept, ktorý je pre vás a aj vašu rodinu predsa len o niečo zdravší.
Vyskúšajte na Silvestra: Pečené údené mäso v ovocnom náleve
Mnohí z vás si údené mäso pripravujú tým spôsobom, že ho dajú do hlbšieho plechu, podlejú vodou, prikryjú alobalom a pečú do mäkka. Čo sme teda zmenili? Do vody sme pridali hruškový a pomarančový džús a na glazúru sme použili med a hnedý cukor.
Čo potrebujeme: | Postup: |
Naša rada:
|
|
Doprajte si vyššiu kvalitu použitej ovocnej šťavy!
Do mixéra vložte 2 – 3 kusy hrušiek, 2 – 3 kusy pomarančov, pridajte vodu a dobre rozmixujte. Nepridávajte žiadny cukor, samotné ovocie ho obsahuje dostatok.
Veríme, že vám náš zdravší recept na pečené údené mäso padne vhod a že nám dáte vedieť, ako vám chutilo.
Prajeme vám dobrú chuť