Špagety bolognese sú stará osvedčená talianska klasika, s ktorou nemôžete nič pokaziť, pretože ich hocikedy radi zjedia deti i dospelí. My sme ich ešte doplnili o údené tofu.
Špagety bolognese s údeným tofu
Špagety bolognese s tofu sú teda trochu zdravším variantom receptu s mäsom. Najmä, ak si nie ste istý kvalitou mletého mäsa, ktoré kupujete, použite radšej kvalitné tofu.
Čo potrebujeme:
|
Postup:
|
|
- Na oleji opečieme nakrájanú cibuľu, pridáme na hrubšom strúhadle nakrájanú koreňovú zeleninu, jemne osolíme.
- Pridáme bobkový list a nové korenie, podlejeme zeleninovým vývarom a dusíme do mäkka.
- Pridáme roztlačené / nastrúhané údené TOFU a necháme prejsť varom.
- Pridáme pokrájané a ošúpané paradajky a spolu dusíme ešte 10 minút.
- Na záver pridáme sušenú bazalku, oregano, tymián, muškátový orech, čierne korenie, roztlačený cesnak a prevaríme.
- Dochutíme cukrom alebo citrónom, olivovým olejom a kečupom podľa potreby.
|

Zeleninu nakrájajte na malé kocky, aby sa dostatočne uvarila:
Nech vám naše špagety bolognese zachutia.
Špagety bolognese sú stará osvedčená talianska klasika, s ktorou nemôžete nič pokaziť, pretože ich hocikedy radi zjedia deti i dospelí. My sme ich ešte doplnili o údené tofu. Špagety bolognese s údeným tofu Špagety bolognese s tofu sú teda trochu zdravším variantom receptu s mäsom. Najmä, ak si nie ste istý kvalitou mletého mäsa, ktoré kupujete, použite radšej kvalitné tofu. Čo potrebujeme: Postup: 320 g špagiet 2 ks údeného tofu 400 g paradajky 150 g cibule 150 g mrkvy 150 g zeleru 10 g cesnaku 0,4 dcl oleja 2 dcl zeleninového vývaru 2 ks bobkového listu štipka mletého muškátového oriešku štipka nového a čierneho korenia 1/4 KL sušenej bazalky 1/2 KL sušeného oregána 1/4 KL sušeného tymiánu soľ cukor olivový olej kečup Na oleji opečieme nakrájanú cibuľu, pridáme na hrubšom strúhadle nakrájanú koreňovú zeleninu, jemne osolíme. Pridáme bobkový list a nové korenie, podlejeme zeleninovým vývarom a dusíme do mäkka. Pridáme roztlačené / nastrúhané údené TOFU a necháme prejsť varom. Pridáme pokrájané a ošúpané paradajky a spolu dusíme ešte 10 minút. Na záver pridáme sušenú bazalku, oregano, tymián, muškátový orech, čierne korenie, roztlačený cesnak a prevaríme. Dochutíme cukrom alebo citrónom, olivovým olejom a kečupom podľa potreby. Zeleninu nakrájajte na malé kocky, aby sa dostatočne uvarila: Nech vám naše špagety bolognese zachutia.
Špagety bolognese s údeným tofu
Špagety bolognese s údeným tofu
2014-05-02
Vladimir
User Rating: 4.51 ( 8 votes)
0