Univerzálny posúch zo špaldovej múky pečený na panvici
Špaldová múka má oproti klasickej bielej múke veľa zdravotných benefitov, je vhodná pri alergiách i pri kardiovasklárnych problémoch. No a prečo posúch? Posúch je chutné a praktické pečivo, ktoré sa hodí takmer k čomukoľvek, alebo ho môžete jesť i samostatne. Dá sa vziať v taške do práce alebo z neho urobiť desiatu či olovrant pre školáka.
Výhoda tohto receptu je, že je veľmi jednoduchý na prípravu. Posúch sa dá jesť aj samostatne, podávať k červenému vínu a pod. Ale je zároveň dobre kombinovateľný: môžete si ho posypať orechmi a zaliať medom, alebo ho potrieť cesnakom a olivovým olejom. Hodí sa aj k rôznym strukovinovým polievkam a prívarkom. Proste je to na vašich chuťových preferenciách.
Posúch zo špaldovej múky
Doba na prípravu – 15 min, pečenie 25 minút
Čo potrebujeme: | Postup: |
|
|
Vyskúšajte si urobiť aj niektoré z našich slaných koláčov, napr. Slaný koláč z karfiolu, Zapekaný slaný koláč alebo Quiche so špenátom:
Posúchy chutia najlepšie čerstvé z panvice, ale sú tiež dobré, keď ochladnú. Môžete si posúchy odložiť aj do chladničky a na ďalšie dni si rýchlo ohriať na panvici alebo teplovzdušnej piecke.