Výborný rýchly slaný koláč
Dnes vás chceme inšpirovať niečím veľmi jednoduchým, typicky letným. Napiekli sme pre vás slaný koláč. Použili sme doňho novinku – bazalkové tofu. Stačí len pár ingrediencií, trocha času a aj kuchynskí amatéri zvládnu pripraviť túto dobrotu. Určite si založte tento koláč medzi svoje tofu recepty.
Rýchly slaný koláč
Máme radi tofu. Je to úžasný produkt, ktorý sa dá použiť v teplej aj studenej kuchyni, na sladko aj na slano. Je to ako mozzarella. Podobne sa robí. Vezmete mlieko a zrážadlom z neho vyrobíte syr. Len s tým rozdielom, že v prípade tofu to bude mlieko sójové. Sledujte nás, čoskoro vám prinesieme ďalšie zaujímavé tofu recepty.
Nemusíte sa ani trápiť s namáhavou prípravou cesta. Na tento slaný koláč sa výborne hodí lístkové cesto, ideálne si ho kúpte rovno vyvaľkané.
Čo potrebujeme: | Postup: |
Náš tip: Vyskúšajte aj iné príchute – šampiňónový s údeným tofu. Namiesto rajčín osmažte na cibuľke 100 g šampiňónov, zalejte vajíčkom a rovnako pečte.
|
|
Rajčiny a bazalka – typicky letné chute – sa teraz nakombinovali s tofu a výsledkom je super rýchly a jednoduchý slaný koláč.
A aké sú vaše najobľúbenejšie tofu recepty? Podeľte sa s nami.
Inšpirujte sa aj ďalšími chutnými receptami: