ZDRAVÉ RECEPTY: Karamelové broskyne s orechami sú vynikajúcim dezertom pre tých z vás, ktorí majú radi kombináciu ovocia, píniových orieškov, mandlí a mascarpone. Samozrejme, že ma posilnenie organizmu v tomto nepriaznivom počasí nechýba ani zázvor a škorica.
Karamelové broskyne s orechami
Príprava tohto receptu vám aj s pečením zaberie približne 30 – 40 minút. Množstvo ingrediencií je určené pre 4 osoby.
Čo potrebujeme: |
Postup: |
- Zázvor (čerstvý kúsok, cca 2 cm dlhý)
- Šťava z 1 limetky
- 2-3 plátky limetky
- 25 g mandlí (najlepšie už nasekaných)
- 25 g píniových orieškov
- 3 broskyne
- 20 g cukru (biely cukor na karamel)
- 1 PL masla
- 200 – 250 g mascarpone
- 1-2 ČL mletej škorice
- 1 vanilkový cukor
- Lístky čerstvej mäty
|
- Zázvor ošúpeme a nastrúhame najemno
- Na panvicu si dáme cukor, ktorý na miernom ohni necháme skaramelizovať. Pridáme oriešky, potom zázvor a celé to zľahka premiešame. Túto zmes si prelejeme na tanier, aby vychladla
- Broskyne umyjeme, zbavíme ich kôstok, nakrájame na mesiačiky (alebo ich necháme ako polovičky) a rozložíme do formy na pečenie
- Broskyne pokvapkáme limetkovou šťavou, pridáme kúsky masla a rovnomerne na ne rozotrieme karamelovú zmes
- Vo vyhriatej rúre na 200°C pečieme broskyne asi 10 minút do zlatista
- Mascarpone rozmiešame s vanilkovým cukrom a škoricou a túto zmes rozdelíme na už upečené a ešte teplé broskyne.
- Ozdobíme plátkami limetky a mäty a hneď podávame.
|
Veríme, že vám náš recept na karamelové broskyne s orechami padne vhod a že dám dáte vedieť, ako vám chutilo
Prajeme vám dobrú chuť