Škoricové donuty

Print Friendly

Šišky, alebo aj donuty sú snáď už tradičnou stálicou každej babkinej kuchyne. Skúste ich pripraviť podľa nášho chutného receptu so škoricou a potešte nimi celú domácnosť.

 Čo potrebujeme: Postup:
Na donuty:

  • 1 balenie tofu biele/natural
  • 1 lyžica medu
  • 1 lyžička repkového oleja
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 90 g špaldovej múky
  • 1/2 balenia prášku do pečiva
  • 1 lyžička mletej škorice
  • štipka soli

Na polevu:

  • 60 ml javorového sirupu
  • 20 g trstinového cukru
  • 1 lyžica mletej škorice
  1. Tofu najemno pomixujeme spoločne s medom, olejom a vanilkovým extraktom.
  2. V druhej miske zmiešame múku, prášok do pečiva, škoricu a soľ a túto zmes pridáme k tofu zmesi.
  3. Dôkladne premiešame, kým nám nevznikne jednoliate cesto.
  4. Vymastený plech na donuty naplníme cestom do 3/4 objemu formičiek.
  5. Pečieme 15-20 minút pri 180°C.
  6. Donuty namáčame do javorového sirupu a obaľujeme v cukre zmiešanom so škoricou.
  7. Po pár minútach ich obalíme v druhej vrstve cukru a škorice.

TOFU biele

Inšpirovali sme vás? Vyskúšajte aj iné naše recepty:

Špagety bolognese s-údeným-tofu

Cestoviny a pizza

zapekaná zelenina

Jedlá bez mäsa

mrkvové šatôčky

Dezerty a koláče