Jesenný pumpkin pie z tekvice je pravou pochúťkou na čím ďalej, tým viac sychravé dni. S naším jednoduchým receptom si ho upečiete raz-dva.
Čo potrebujeme: |
Postup: |
- 400 g tekvice
- 150 g trstinového cukru
- štipka soli
- 2 lyžičky mletej škorice
- 1/2 lyžičky mletého sušeného zázvoru
- 1/4 lyžičky mletých klinčekov
- 1 balenie tofu biele/natural
- 1 balenie krehkého cesta
|
- Tekvicu pokrájame na kúsky a varíme 15-20 minút, kým nezmäkne.
- Po uvarení ju rozmixujeme na jemné pyré.
- Tofu rovnako rozmixujeme najemno a primiešame k tekvicovému pyré.
- Do zmesi pridáme cukor, soľ, koreniny a zmes vylejeme do formy s krehkým cestom.
- Pie pečieme 15 minút pri 200°C, potom ďalších 35-40 minút pri 180°C.
|
Inšpirovali sme vás? Vyskúšajte aj iné naše recepty:
Cestoviny a pizza
Jedlá bez mäsa
Dezerty a koláče