Pumpkin Pie

Print Friendly

Jesenný pumpkin pie z tekvice je pravou pochúťkou na čím ďalej, tým viac sychravé dni. S naším jednoduchým receptom si ho upečiete raz-dva.

 Čo potrebujeme: Postup:
  • 400 g tekvice
  • 150 g trstinového cukru
  • štipka soli
  • 2 lyžičky mletej škorice
  • 1/2 lyžičky mletého sušeného zázvoru
  • 1/4 lyžičky mletých klinčekov
  • 1 balenie tofu biele/natural
  • 1 balenie krehkého cesta
  1. Tekvicu pokrájame na kúsky a varíme 15-20 minút, kým nezmäkne.
  2. Po uvarení ju rozmixujeme na jemné pyré.
  3. Tofu rovnako rozmixujeme najemno a primiešame k tekvicovému pyré.
  4. Do zmesi pridáme cukor, soľ, koreniny a zmes vylejeme do formy s krehkým cestom.
  5. Pie pečieme 15 minút pri 200°C, potom ďalších 35-40 minút pri 180°C.

 

Inšpirovali sme vás? Vyskúšajte aj iné naše recepty:

Špagety bolognese s-údeným-tofu

Cestoviny a pizza

zapekaná zelenina

Jedlá bez mäsa

mrkvové šatôčky

Dezerty a koláče