Papriky plnené medvedím cesnakom

Print Friendly

Sezóna medvedieho cesnaku je síce za nami, ale ak ste fanúšikom tejto rastliny, môžete si ju dopriať po celý rok s tofu s medvedím cesnakom. Pripravte si pečené plné papriky.

 Čo potrebujeme: Postup:
  • 4-6 drobných paprík
  • 1 tofu s medvedím cesnakom
  • 1 menšiu cibuľu
  • Polovicu menšej cukety
  • 2 strúčiky cesnaku
  • Trochu sójového mlieka/smotany
  • Soľ a čierne korenie
  1. Širšie konce paprík odrežeme, vyčistíme ich vnútro a osušíme.
  2. Medzitým si na rozpálenej panvici opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu. Keď zmäkne, pridáme nadrobno nakrájanú cuketu a pretlačený cesnak.
  3. Vidličkou rozmrvíme tofu, ktoré potom pridáme do zmesi na panvici a zmiešame s trochou sójového mlieka/smotany.
  4. Zmes necháme vychladnúť a následne ňou naplníme papriky.
  5. Papriky poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.
  6. Pokvapkáme ich olivovým olejom a pečieme na 170 stupňoch asi 25-30 minút, až kým nezačnú jemne hnednúť.

Tip: Plnené papriky môžete skombinovať aj so smotanovým dipom. Prajeme dobrú chuť.

TOFU Medvedí cesnak

Inšpirovali sme vás? Vyskúšajte aj iné naše recepty:

Špagety bolognese s-údeným-tofu

Cestoviny a pizza

zapekaná zelenina

Jedlá bez mäsa

mrkvové šatôčky

Dezerty a koláče