Lokše plnené tofu a červenou kapustou

Print Friendly

Lokše sa dajú pripraviť jednoducho a zároveň zožnú úspech pri každom stolovaní. Tentoraz ich podávané s marinovaným tofu a zdravou červenou kapustou. Prajeme dobrú chuť.

 Čo potrebujeme: Postup:
Na lokše

  • 700 g zemiakov
  • 250 g špaldovej múky
  • 1 lyžička soli
  • 50 g masla

Na marinádu

  • 250 ml olivového oleja
  • Mletú rascu
  • Štvorfarebné korenie
  • 1 vetvičku tymianu
  • 1 menšiu cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 3 kusy tofu biele

Na kapustu

  • 1 červenú kapustu
  • 4 lyžice kryštálového cukru
  • 1 cibuľu
  • 3 lyžice oleja
  • 2 lyžice octu
  • Soľ
  • Rascu
  • Mleté čierne korenie
  1. Zemiaky uvaríme, pretlačíme (ako na kašu), pridáme múku, soľ a spracujeme na tuhé cesto.
  2. Z kúskov cesta vyvaľkáme placky a pečieme na horúcej panvici z oboch strán.
  3. Nakoniec roztopíme maslo, ktorým lokšu potrieme.
  4. Ošúpanú cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na rozpálenom oleji. Dosypeme cukor, necháme skaramelizovať a stále miešame.
  5. Prisypeme kapustu, pridáme rascu a korenie- Mierne podlejeme vodou a necháme prikryté 15 minút dusiť.
  6. Potom odokryjeme a na miernom plameni necháme odpariť prebytočnú vodu. Dochutíme octom.
  7. Tofu Prekrojíme na užšie plátky a marinujeme v marináde aspoň 8 hodín.
  8. Následne grilujeme na 180 stupňoch približne 15 minút

TOFU biele

Inšpirovali sme vás? Vyskúšajte aj iné naše recepty:

Špagety bolognese s-údeným-tofu

Cestoviny a pizza

zapekaná zelenina

Jedlá bez mäsa

mrkvové šatôčky

Dezerty a koláče