Letný šalát s opečeným tofu medvedí cesnak

Print Friendly

Horúce dni si pýtajú naozaj ľahké jedlá. Letný šalát s našou novinkou – tofu medvedím cesnakom sa ideálne hodí napríklad aj k letným večerným posedeniam pri poháre vína.

 Čo potrebujeme: Postup:
  • Zmes listových šalátov
  • Zeleninu podľa chuti ( Odporúčame: cícer, kukuricu a mrkvu…)
  • 1 tofu s medvedím cesnakom
  • 3 pl olivového oleja
  • 1 pl dijonskej horčice
  • Šťavu z polovice citróna
  • Ľanové semienka
  1. Tofu nakrájame na kocky a na troške oleja opečieme do chrumkava.
  2. Šalát zmiešame s nakrájanou zeleninou.
  3. Pripravíme si dresing. Na ten v miske zmiešame 3 pl olivového oleja s 1 pl dijonskej horčice a šťavou z polovice citróna.
  4. Dresingom pokvapkáme pripravenú zeleninu, navrch pridáme opečené tofu, posypeme ľanovými semienkami a podávame.

TOFU Medvedí cesnak

Inšpirovali sme vás? Vyskúšajte aj iné naše recepty:

Špagety bolognese s-údeným-tofu

Cestoviny a pizza

zapekaná zelenina

Jedlá bez mäsa

mrkvové šatôčky

Dezerty a koláče