Jarný šalát s medovým tofu

Print Friendly

Med je prírodný antioxidant, ktorý sa môže pýšiť aj protizápalovými účinkami. Vyskúšajte ho v kombinácii s tofu a sójovou omáčkou v tomto chutnom šaláte.

 Čo potrebujeme: Postup:
  • 1 biele tofu/ natural
  • 3 lyžice medu
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • pomarančová šťava z dvoch pomarančov
  • ¼  lyžičky čili, štipka soli
  • 2 lyžice čierneho sezamu
  • 1 hrnček kukuričnej múky
  • rukola alebo iný listový šalát
  • reďkovka
  • jablko
  • vlašské orechy
  1. V miske zmiešame med, sójovú omáčku, šťavu z pomarančov a čili. Tofu nakrájané na kúsky obalíme v múke so soľou.
  2. Na olivovom oleji opečieme tofu a pridáme medovú omáčku.
  3. Povaríme  dokým omáčka neobalí kúsky tofu. Posypeme sezamom.
  4. Na šalát zmiešame rukolu, nakrájanú reďkovku s jablkom, pridáme kúsky medového tofu a posypeme vlašskými orechmi.

 TOFU biele

Inšpirovali sme vás? Vyskúšajte aj iné naše recepty:

Špagety bolognese s-údeným-tofu

Cestoviny a pizza

zapekaná zelenina

Jedlá bez mäsa

mrkvové šatôčky

Dezerty a koláče