Jarný koláč s hráškom

Print Friendly

Viete ako vyzerá jar na tanieri? Urobte si jarný koláč s hráškom a tofu a uvidíte. Môžete si ho urobiť ako ľahkú večeru alebo zobrať na prvý jarný piknik.

Čo potrebujeme: Postup:
  • ½ balenia lístkového cesta
  • 1 biele tofu natural
  • ½ hrnčeka (rastlinnej) smotany (alebo o niečo menej sójového nápoja)
  • 2 menšie citróny (prípadne 1 väčší)
  • Zväzok jarnej cibuľky
  • Hrsť lístkov čerstvej bazalky
  • 200g hrášku
  • Sezamové semienka/ďalšie bylinky či klíčky na ozdobu
  1. Z lístkového cesta si vyvaľkáme obdĺžnik, ktorým vyložíme formu na pečenie. Okraje necháme aspoň o ½ centimetra vyššie než je bok formy. Na dne cesto husto popicháme vidličkou, prikryjeme papierom na pečenie, zaťažíme (nejakými suchými strukovinami alebo drobnými formičkami na pečenie) a pečieme v rúre vyhriatej na 170 stupňov asi 15 minút. Po tomto čase odstránime zaťaženie a do chrumkava dopekáme ešte asi 10 minúť (až kým nie je celý korpus krásne do zlatista).
  2. Medzitým si pripravíme náplň. Na tú nakrájame tofu na malé kúsky a dohladka ho rozmixujeme so smotanou a citrónovou šťavou. Nakoniec primiešame nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku a bazalku.
  3. Krém rozotrieme na vychladnutý upečený korpus, posypeme čerstvým hráškom a navrch ho ešte môžeme dozdobiť napríklad sezamovými semienkami či trochou klíčkov.
  4. Pred podávaním ho necháme aspoň hodinu v chladničke. Dobrú chuť!

Inšpirovali sme vás? Vyskúšajte aj iné naše recepty:

Špagety bolognese s-údeným-tofu

Cestoviny a pizza

zapekaná zelenina

Jedlá bez mäsa

mrkvové šatôčky

Dezerty a koláče