Cícerové tikka masala s tofu

Print Friendly

Skúste si pripraviť cícerové tikka masala s tofu na náš spôsob. Jednoduchý recept a svižná príprava prekvapí vynikajúcou chuťou indickej kuchyne. Trochu exotiky v zime predsa nezaškodí.

 Čo potrebujeme: Postup:
  • 1 strúčik cesnaku
  • čerstvý zázvor o veľkosti polovice palca
  • 1 lyžica rastlinného oleja
  • 1/2 lyžice sušenej červenej papriky
  • 1 lyžička korenia garam masala
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku
  • 1 čerstvá chilli paprička
  • menšia hrsť koriandru
  • 1/2 lyžice strúhaného kokosu
  • 1/2 lyžičky rasce
  • 1/2 lyžičky koriandrových semiačok
  • 1 tofu biele/natural
  • 250 g vareného cíceru v konzerve
  • 400 ml kokosového mlieka
  1. Na oleji osmahneme cesnak a zázvor, kým zľahka nezhnednú a nezačnú výrazne voňať.
  2. Cesnak, zázvor a všetky ostatné koreniny a bylinky pridáme do mažiara (alebo mixéra) a vytvoríme hladkú pastu.
  3. Na novej panvici na oleji osmahneme cícer a tofu pokrájané na kocky, pridáme lyžicu a pol tikka masala pasty.
  4. Spoločne osmahneme 2-3 minúty, kým sa cícer neprepojí s pastou.
  5. Zalejeme kokosovým mliekom a necháme dusiť 10 minút.
  6. Podávame s indickými plackami alebo jasmínovou ryžou dozdobené čerstvým koriandrom.

 TOFU biele

Inšpirovali sme vás? Vyskúšajte aj iné naše recepty:

Špagety bolognese s-údeným-tofu

Cestoviny a pizza

zapekaná zelenina

Jedlá bez mäsa

mrkvové šatôčky

Dezerty a koláče