Buddha bowls

Print Friendly

Recept je rýchly, jednoduchý a zasýti. Vhodný ako teplá večera. Jedlo pre vás pripravili Stvory z kuchyne.

 Čo potrebujeme (2 porcie): Postup:
  • 100 g kuskusu
  • 200 g uvareného nakladaného cíceru (Bio v skle)
  • 4 PL olivového oleja
  • 2 ČL kurkumy
  • Soľ
  • Údené Lunter tofu, alebo iné obľúbené
  • 2 PL sójovej omáčky
  • 2 hrste baby špenátu
  • 2 zrelé avokádo
  • Čierny sezam
  • Biely jogurt
  1. Kuskus si pripravíme ako prvú. Celé množstvo zalejeme vriacou vodou v pomere 1:2 (kuskus : voda). Pridáme pár kvapiek olivového oleja a soľ. Prikryjeme tanierikom a necháme odstáť.
  2. Cícer si dôkladne prepláchneme niekoľkokrát a následne poriadne osušíme v papierovej utierke. Zalejeme 4 PL oleja, pridáme kurkumu a osolíme. Premiešame, aby sa obalil každý kúsok cícera.
  3. Vezmeme veľkú panvicu, rozpálime a na sucho pražíme. Občas premiešame. Odporúčam počas praženia panvicu prikryť, občas sa cícer hrá na popcorn a puká. Pražíme cca 3-5 minút.
  4. Na druhej panvici si opečieme tofu, ktoré potrieme sójovou omáčkou.
  5. Špenát si môžete nechať surový, alebo ho tiež spariť narýchlo na panvici s olivovým olejom, prípadne pridajte 1 strúčik cesnaku.
  6. Všetko uložíme do misky. Navrch nakrájame avokádo a posypeme čiernym sezamom. Podávame s bielym jogurtom. Jogurt si môžete dochutiť kurkumou a soľou. Ak obľubujete výraznejšie dressingy, pripravte si medový dressing z olivového oleja, medu a pomarančovej štavy.

 TOFU biele

Inšpirovali sme vás? Vyskúšajte aj iné naše recepty:

Špagety bolognese s-údeným-tofu

Cestoviny a pizza

zapekaná zelenina

Jedlá bez mäsa

mrkvové šatôčky

Dezerty a koláče