Bahn-mi bagetky

Print Friendly

Tradičné vietnamské zeleninové bagetky prinesú na váš stôl chuť exotiky. Čerstvý koriander, zázvor alebo biela reďkovka zároveň blahodárne vplývajú na vaše zdravie.

Čo potrebujeme: Postup:
  • 2 stredné bagety
  • 1 biele tofu natural
  • 1 čl sezamového oleja
  • 2 pl sójovej omáčky
  • 1 pl nastrúhaného zázvoru
  • 2 na tenké prúžky nakrájané mrkvy
  • Kúsok bielej reďkovky (tiež na tenké prúžky – julienne)
  • ½  hrnčeka ryžového octa
  • ¼ hrnčeka vody
  • 3 lyžice trstinového cukru
  • Čerstvý koriander
  • Šalátovú uhorku
  • Jarnú cibuľku
  1. Tofu opláchneme, nakrájame na 8 časti (rozrežeme ho pozdĺžne a potom ešte na polovicu a na polovicu), zabalíme do čistej utierky, zaťažíme a necháme aspoň 20 minút lisovať.  Medzitým si pripravíme nakladanú zeleninu. V malom kastróliku zmiešame ocot s vodou a cukrom a na miernom plameni zahrievame až kým sa cukor úplne nerozpustí. Potom to odstavíme z plameňa, zamiešame nakrájanú zeleninu, prelejeme do uzatvárateľnej nádoby a necháme aspoň 30 minút marinovať.
  2. Keď máme tofu vylisované, pripravíme marinádu. Sezamový olej zmiešame so sójovou omáčkou a zázvorom a vložíme do toho tofu, ktoré aspoň 30 minút marinujeme.
  3. Potom kúsky tofu poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme zvyšnou marinádou a pečieme 10 minút v rúre vyhratej na 200 stupňov, po 10 minútach tofu otočíme a z druhej strany pečieme ďalších 10 minút.
  4. Nakoniec rozkrojíme bagetky, ktoré jemne potrieme olivovým olejom, opečieme, naskladáme do nich tofu, marinovanú zeleninu, čerstvú uhorku, jarnú cibuľku, koriander, priklopíme, jemne stlačíme a podávame.

Inšpirovali sme vás? Vyskúšajte aj iné naše recepty:

Špagety bolognese s-údeným-tofu

Cestoviny a pizza

zapekaná zelenina

Jedlá bez mäsa

mrkvové šatôčky

Dezerty a koláče