Mini quiche so špenátom a hubami

Print Friendly

Chutný jarný recept, ktorý sa hodí ako občerstvenie na párty alebo ľahkú večeru, zvládne aj úplný začiatočník. Vyskúšajte Mini quiche so špenátom a hubami.

Čo potrebujeme: Postup:
  • 200g špaldovej múky
  • 100g masla
  • 100ml vody
  • štipka soli
  • 200g TOFU biele/ natural
  • 100g baby špenátu
  • 100ml sójového  mlieka
  • 10 stredne veľkých šampiňónov
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1pl olivového oleja
  • čierne korenie, soľ
  • Z múky, nakrájaného masla, vody a štipky soli vypracujeme cesto, ktoré rozvaľkáme, vyložíme ním formičky, popicháme ho vidličkou a pečieme zhruba 10 minút na 170 stupňov.
  • Medzitým si nachystáme náplň: Rozmixujeme tofu s mliekom do hladka. Na olivovom oleji opečieme pretlačený cesnak, pridáme špenát, nakrájané šampiňóny, podlejeme trochou vody a chvíľu dusíme.
  • Nakoniec prilejeme rozmixované tofu, ochutíme a zmes navrstvíme na predpečené cesto a pečieme ešte asi 20 minút (záleží na veľkosti formičiek).

Inšpirovali sme vás? Vyskúšajte aj iné naše recepty:

Špagety bolognese s-údeným-tofu

Cestoviny a pizza

zapekaná zelenina

Jedlá bez mäsa

mrkvové šatôčky

Dezerty a koláče