Zemiakové lokše s paštétovo-šampiňónovou plnkou

Print Friendly

Zemiakové lokše zo špaldovej múky potreté paštétovo-šampiňónovou plnkou sú zdravou pochúťkou, ktorú si môžete rýchlo a bez problémov urobiť pri každej príležitosti. Skúste ich práve podľa nášho receptu.

 Čo potrebujeme: Postup:
Na lokše

  • 700 g zemiakov
  • 250 g špaldovej múky
  • 1 lyžička soli
  • 50 g masla

Na plnku

  1. Zemiaky uvaríme, pretlačíme, pridáme múku, soľ a spracujeme na tuhé cesto. Z kúskov cesta vyvaľkáme placky a pečieme na horúcej panvici z oboch strán. Nakoniec roztopíme maslo, ktorým lokšu potrieme.
  2. Na panvici rozpustíme maslo. Pridáme nakrájanú cibuľu a restujeme do sklovita. Následne pridáme nakrájané šampióny, ochutíme soľou, korením a paprikou. Restujeme 2-3 minúty.
  3.  Upečenú lokšu potrieme paštétovou nátierkou na ktorú pridáme opečenú šampiónovo-cibuľovú zmes.

Paštétová nátierka – črievko

Inšpirovali sme vás? Vyskúšajte aj iné naše recepty:

Špagety bolognese s-údeným-tofu

Cestoviny a pizza

zapekaná zelenina

Jedlá bez mäsa

mrkvové šatôčky

Dezerty a koláče