Zemiakové koláčiky s hráškovým dipom

Print Friendly

Zemiaky sú ingredienciou, ktorá predznamenáva prichádzajúce obdobie jesene a zimy. Zemiakové koláčiky s dipom zo zeleného hrášku však chutia veľmi sviežo a jarne.

 Čo potrebujeme: Postup:
  • 800 g uvarených, popučených zemiakov
  • Čerstvé bylinky (pažítka/petržlenová vňať/kôpor)
  • 2 lyžice masla
  • 1 lyžica sójového nápoja
  • 3 lyžice jarnej cibuľky
  • Olivový olej

Hráškový dip

  • 1 balík tofu biele
  • 1 a ½ pohára mrazeného hrášku
  • 1 lyžička soli
  • Čierne korenie
  • 2 lyžičky olivového oleja
  • 1 lyžička čerstvej mäty
  1. Cibuľku orestujeme na olivovom oleji.
  2. Uvarené a popučené zemiaky, nasekané bylinky, maslo, sójový nápoj a cibuľku zmiešame a z tejto zmesi vytvarujeme koláčiky.
  3. V rúre predhriatej na 180 stupňov ich pečieme cca 10 minút, pokiaľ koláčiky nezozlatnú.

Hráškový dip

  1. Mrazený hrášok zalejeme horúcou vodou a necháme zmäknúť cca 5-10 minút.
  2. Vodu vylejeme, hrášok vložíme do mixéra a spolu s ostatnými ingredienciami zmiešame.
  3. Upečené koláčiky prelejeme hráškovým dipom a dozdobíme čerstvými bylinkami.

Sójový nápojTOFU biele

Inšpirovali sme vás? Vyskúšajte aj iné naše recepty:

Špagety bolognese s-údeným-tofu

Cestoviny a pizza

zapekaná zelenina

Jedlá bez mäsa

mrkvové šatôčky

Dezerty a koláče