zapekaný baklažán

Zapekaný baklažán s TOFU

Print Friendly

ZDRAVÉ RECEPTYZapekaný baklažán s tofu a špargľou je pochúťkou pre tých, ktorí milujú zapekanie.  Pri recepte nájdete energetickú hodnotu a cenu jednej porcie. To vám postráži nielen vašu líniu ale aj peňaženku.

Zapekaný baklažán s TOFU a špargľou

Zapekaný baklažán s TOFU S rôznymi obmenami tohto jedla sa stretnete po celom Stredomorí i na Balkáne:

Ingrediencie Postup

 

  1. Rúru predhrejeme na 200 °C.
  2. Baklažány pozdĺžne prekrojíme na polovice a dužinu vydlabeme lyžicou. Baklažán z vnútra dobre osolíme a necháme odkvapkať.
  3. Dužinu najemno nasekáme so špargľou a šalotkou.
  4. Na panvici na oleji speníme šalotku. Pridáme dužinu so špargľou a podusíme do polomäkka. Odstavíme a zmes osolíme a okoreníme.
  5. Zmes naplníme do baklažánov a dáme ich do pekáča. Pečieme 25 až 30 minút. Pred dopečením posypeme kockami TOFU.
  6. Pred podávaním ozdobíme čerstvým tymianom, ako prílohu podávame opečené zemiaky.

 

Prajeme vám dobrú chuť a dúfame, že vám náš zapekaný baklažán bude chutiť.