zapekaná-bageta-z-chilli-nátierkou-z-tofu

Zapekaná bageta s chilli nátierkou z tofu

Print Friendly

ZDRAVÉ RECEPTYZapekaná bageta s chilli nátierkou z tofu je rýchlim občerstvením vhodným na párty alebo ako snack pri pozeraní dobrého filmu. Chilli má mnoho zdravotných benefitov pre naše zdravie, preto sa ho aj napriek štipľavej chuti najedzte do sýtosti. 

Zapekaná bageta s chilli nátierkou z tofu

Ďalšou výhodou je, že bageta na zapekanie nemusí byť úplne čerstvá, takže tento recept vám pomôže efektívne spotrebovať aj pečivo, ktoré by inak skončilo v koši.

Čo potrebujeme: Postup:
  • 2 bal. chilli TOFU
  • 2 x celozrnná bageta alebo iné pečivo
  • 2 x tavený syr v črievku
  • 3 strúčiky cesnaku
  • muškátový oriešok
  • mleté čierne korenie
  • soľ

 

 

  1. Chilli tofu roztlačíme v miske rukami.
  2. Pridáme prelisovaný cesnak, korenie, soľ a muškátový oriešok podľa chuti.
  3. Ďalej pridáme tavený syr a všetko spolu zmiešame.
  4. Bagetu rozdelíme na časti, natrieme pripravenou zmesou a zapekáme v rúre asi 10 min na teplote 200 °C.

Dúfame, že vám naša zapekaná bageta bude chutiť.

Prajeme vám dobrú chuť.

PS: V prípade, že nemáte dostatok času na prípravu vyššie uvedenej zmesi, ponúkame vám hotovú mexickú nátierku s obsahom chilli, ktorú si môžete kúpiť v každých dobrých potravinách. Ako vyzerá? Kliknite sem