Vianočný šalát s údeným tofu

Print Friendly

Tento jednoduchý recept na vianočný šalát nahrádza majonézu údeným tofu. Nielenže je zdravší, ale je aj rýchlejší na prípravu, čo Vám dovolí ušetrené chvíle užiť v kruhu blízkych.

 Čo potrebujeme: Postup:
  • 2 ks údeného tofu
  • 500 g zemiakov
  • 300 ml repkového oleja
  • 300 ml sójového nápoja
  • zavárané kyslé uhorky (cca 4 ks)
  • 1 ks cibuľa
  • 5 lyžíc mrazeného hrášku
  • 2 lyžice kremžskej horčice
  • 1 citrón
  • 1 lyžička soli
  • 1/2 lyžičky čierneho korenia
  • 300 ml vody
  1. Zemiaky uvaríme v šupke a necháme pol hodinu vychladnúť.
  2. Ešte teplé zemiaky očistíme a nakrájame na malé kocky. Údené tofu tiež nakrájame na malé kocky.
  3. Pridáme nakrájanú cibuľku a uhorky, prisypeme hrášok, soľ a korenie a potom premiešame.
  4. Sójový nápoj zmiešame s repkovým olejom a citrónovou šťavou a následne vylejeme do šalátu.
  5. Na záver dochutíme horčicou.

Inšpirovali sme vás? Vyskúšajte aj iné naše recepty:

Špagety bolognese s-údeným-tofu

Cestoviny a pizza

zapekaná zelenina

Jedlá bez mäsa

mrkvové šatôčky

Dezerty a koláče