Tofu Satay s arašidovou omáčkou

Print Friendly

Nebojte sa spájať jemne štipľavú a sladkú chuť. Grilovaný tofu satay s arašidovou omáčkou je spojenie pre toto leto a víkendové grilovačky s priateľmi.

 Čo potrebujeme: Postup:
  • Na marinádu:
  • 1 šalotku (alebo polovicu menšej cibule)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 cm zázvoru
  • Šťava z pol citróna
  • 1 lyžicu sójovej omáčky
  • ½ lyžičky kurkumy
  • Na omáčku:
  • Pol hrnčeka arašidového masla
  • Pol hrnčeka vody
  • Štvrť hrnčeka sójovej omáčky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice hnedého cukru
  • Trošku zázvoru
  1. V mixéri vymiešame všetky ingrediencie na marinádu.
  2. Tofu nakrájame pozdĺžne na 3 časti.
  3. Nakrájané tofu naložíme do marinády aspoň na 30 minút, no najlepšie cez noc.
  4. Potom jednotlivé paličky napichneme na špajdle a grilujeme z každej strany pekne do zlato-hneda.
  5. Medzitým si pripravíme omáčku. Na panvici zmiešame všetky ingrediencie a chvíľku povaríme, aby sa prepojili chute. V prípade, ak je veľmi hustá, pridáme trocha vody.

 

TOFU chilli

 

Inšpirovali sme vás? Vyskúšajte aj iné naše recepty:

Špagety bolognese s-údeným-tofu

Cestoviny a pizza

zapekaná zelenina

Jedlá bez mäsa

mrkvové šatôčky

Dezerty a koláče