sviečková-na-smotane

Sviečková na smotane s lahôdkovým tofu

Print Friendly

ZDRAVÉ RECEPTY: Sviečková na smotane s lahôdkovým tofu je vynikajúci variant za klasickú verziu sviečkovej, kde sa bežne používa mäso. Lahôdkové tofu dokáže plne nahradiť chuť mäsa a k vášmu žalúdku je omnoho šetrnejšie. 

Sviečková na smotane s lahôdkovým tofu

V tomto recepte sme do omáčky použili klasickú kyslú smotanu, avšak ak váš organizmus netoleruje produkt, akým je kyslá smotana, ponúkame vám recept na sójovú kyslú smotanu.

Čo potrebujeme: Postup:
  • 4 ks lahôdkového TOFU
  • 1 PL koreniacej zmesi na pečené mäso
  • olivový olej
  •  4 ks mrkvy
  • 1 ks cibule
  • 1 ks zeleru
  • 2 ks petržlenu
  • cesnak
  • 3 PL smotany
  • 1 PL vegety
  • zemiakový škrob (šťava z čerstvého zemiaku)
  • muškátový orech
  • 2 ks bobkového listu
  • nové korenie
  • biele korenie
  • 2 dcl vody
  • šťava z citrónu
  • cukor
  • soľ
  1. Na oleji opražíme cibuľu, pridáme nastrúhanú zeleninu, koreniny, zalejeme vodou a dusíme pokiaľ zelenina nezmäkne.
  2. Dosolíme a všetko spolu rozmixujeme.
  3. Omáčku osolíme cukrom, citrónom a podľa potreby zahustíme zemiakovým škrobom.
  4. Pridáme kyslú smotanu na zjemnenie a na chvíľu odstavíme.
  5. Na záver precedíme cez jemné sito.
  6. Lahôdkové TOFU pozdĺžne prekrojíme na dve polovice, potrieme zmesou oleja a koreniacej zmesi.
  7. TOFU poukladáme na panvicu a opekáme do zlatista.
  8. Podávame s knedľou.

Dúfame, že vám naša  sviečková na smotane bude chutiť

Prajeme vám dobrú chuť