Stir fry s tofu, špargľou a zeleninou

Print Friendly

Chrumkavá zelenina s opraženým tofu bude chutiť asi každému. Pripravte si ich na čínsky spôsob so sójovou omáčkou.

Čo potrebujeme: Postup:
  • 1 balenie bieleho tofu
  • hrsť nakrájanej špargle
  • hrsť zelených fazuliek
  • hrsť nakrájanej mrkvy
  • 3 lyžice oleja
  • 1 lyžicu zemiakového škrobu
  • soľ
  • Na omáčku:
  • 1 lyžicu olivového oleja
  • 1 lyžicu nastrúhaného zázvoru
  • 1 lyžicu pretlačeného cesnaku
  • 1 lyžicu ryžového octu (môže sa vynechať)
  • 3 lyžice sójovej omáčky
  • 3 lyžice hnedého cukru
  • 1 lyžicu zemiakového škrobu
  • čierne korenie
  1. Pripravíme si omáčku, ktorá vznikne zmiešaním všetkých surovín na omáčku, do ktorých pridáme aj približne dve lyžice vody.
  2. Tofu nakrájame na kocky, zmiešame s lyžicou zemiakového škrobu.
  3. Kocky pražíme na 2 lyžiciach oleja (pričom ho miešame aby sa pekne opieklo zo všetkých strán).
  4. K tofu, ktoré stále pražíme pridáme asi 2 lyžice pripravenej omáčky.
  5. Keď omáčka skaramelizuje, odložíme tofu na tanier.
  6. Do panvice dáme 1 lyžicu oleja, nakrájanú zeleninu a pár minút podusíme kým zelenina trochu nezmäkne.
  7. Nakoniec pridáme zvyšnú omáčku, opečené tofu a všetko to poriadne premiešame.
  8. Podávame s ryžou a posypané sezamovými semienkami.

TOFU biele

Inšpirovali sme vás? Vyskúšajte aj iné naše recepty:

Špagety bolognese s-údeným-tofu

Cestoviny a pizza

zapekaná zelenina

Jedlá bez mäsa

mrkvové šatôčky

Dezerty a koláče