Špenátové lasagne s TOFU

Print Friendly

ZDRAVÉ RECEPTY: Lasagne sú vo všeobecnosti veľmi obľúbeným jedlom. Ide o typické talianske jedlo, ktoré si dnes pripravujú ľudia takmer na celom svete a v mnohých podobách. Dnes pre Vás máme recept na špenátové lasagne s tofu.

Špenátové lasagne s TOFU

Čo potrebujeme: Postup:
  • 2 ks bieleho TOFU
  • 9 plátov na lasagne
  • 400 g paradajkový pretlak
  • 1 ks cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 200 g šampiónov
  • 250 g špenátu
  • 1 balíček syru ricotta
  • 2 ks mozzarella
  • 100 g parmezánu
  • olivový olej
  • petržlenová vňať
  • soľ

 

 

  1. Pláty na lasagne vložíme do vriacej a osolenej vody a uvaríme.
  2. Na oleji opražíme cibuľu a cesnak, pridáme nakrájané šampióny, špenát, soľ a krátko podusíme.
  3. Tofu, ricottu, mozzarellu a petržlenovú vňať vložíme do mixéra a rozmixujeme.
  4. Na dno pekáča roztrieme olivový olej, naň uložíme prvú časť plátov na lasagne (cca 3 ks) a na vrch roztrieme prvú časť paradajkového pretlaku.
  5. Na paradajkový pretlak roztrieme zmes syrov a petržlenovej vňate a potom zmes cibule, cesnaku, šampiónov a špenátu.
  6. Prvú vrstvu posypeme parmezánom a celý postup opäť zopakujeme.
  7. Poslednú vrstvu tvoria pláty na lasagne, ktoré treba pred vložením do rúry potrieť paradajkovým pretlakom a  posypať parmezánom.
  8. Vo vyhriatej rúre upečte do zlatista.

 

Veríme, že vám naše špenátové lasagne s tofu budú chutiť.

 

Prajeme vám dobrú chuť