Špargľová polievka s údeným tofu

Print Friendly

Spojením špargle a tofu vznikne chutná a veľmi výživná polievka, ktorá poslúži ako rýchla večera. Skúste si ju urobiť a uvidíte, že sa rýchlo stane vaším obľúbeným jedlom.

Čo potrebujeme: Postup:
  • 1 balenie údeného tofu
  • zväzok zelenej špargle
  • 1 väčší zemiak
  • 1 cibuľu (prípadne 1 – 2 šalotky)
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 200 ml smotany
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžičku citrónovej šťavy
  • soľ, čierne korenie
  1. V hrnci na olivovom oleji speníme najemno nakrájanú cibuľu.
  2. Pridáme nakrájaný zemiak a nakrájanú špargľu, z ktorej sme zospodu odkrojili asi 2 cm.
  3. Všetko spolu restujeme asi 2 minúty, potom prilejeme vývar a varíme až kým nezmäknú zemiaky.
  4. Uvarený vývar rozmixujeme tyčovým mixérom, pridáme smotanu, citrónovú šťavu, dochutíme soľou a čiernym korením.
  5. Medzitým nakrájame údené tofu na kocky a opečieme na oleji.
  6. Pripravené tofu pridáme do polievky a podávame.

TOFU údené

Inšpirovali sme vás? Vyskúšajte aj iné naše recepty:

Špagety bolognese s-údeným-tofu

Cestoviny a pizza

zapekaná zelenina

Jedlá bez mäsa

mrkvové šatôčky

Dezerty a koláče