Špagety s medvedím cesnakom

Print Friendly

Nezadržateľne sa nám blíži jar a s ňou aj typické jarné chute, napríklad špagety ochutené medvedím cesnakom. Uvarte si ich.

Tento recept na špagety vás presvedčí, že dobré a chuťovo zaujímavé jedlá nemusia byť zložité.

Čo potrebujeme: Postup:
  • 1 balenie údeného TOFU (najlepšie ak si ho dopredu namočíme vo vode)
  • 1 balenie špagiet
  • 200 ml sójovej smotany
  • Menší zväzok medvedieho cesnaku
  • Čierne korenie, soľ, parmezán na dochutenie
  • V hrnci zovrieme vodu a dáme variť špagety al dente.
  • Medzitým si nakrájame medvedí cesnak a nadrobíme tofu.
  • V panvici privedieme k varu smotanu.
  • Vmiešame do nej nadrobené  tofu, osolíme, okoreníme a pár minút povaríme.
  • Odstavíme z ohňa, do omáčky pridáme uvarené cestoviny a najemno nasekaný medvedí cesnak.
  • Na záver dochutíme parmezánom.

Špagety s medvedím cesnakom

 

 

 

 

 

 

 

Inšpirovali sme vás? Vyskúšajte aj iné naše recepty:

Špagety bolognese s-údeným-tofu

Cestoviny a pizza

zapekaná zelenina

Jedlá bez mäsa

mrkvové šatôčky

Dezerty a koláče