Šošovicový šalát s tofu

Print Friendly

Tento ľahký a zdravý šalát bude príjemné spestrenie medzi vianočnými jedlami, ktoré často bývajú ťažké na strávenie. Dobrú chuť.

 Čo potrebujeme: Postup:
  • 800 g šošovice
  • 1 balenie tofu biele/natural
  • 4 lyžice sójovej omáčky
  • 2 lyžičky trstinového cukru
  • 2 strúžiky cesnaku
  • 1 lyžička sezamového oleja
  • štipku sušeného chilli
  • 4 lyžice olivového oleja
  • 1 zväzok jarných cibuliek
  • šťava z 1 limetky
  • hrsť petržlenovej vňate
  • soľ a korenie
  1. Zo sójovej omáčky, cukru, cesnaku, sezamového oleja, chilli a olivového oleja urobíme marinádu, v ktorej marinujeme tofu pokrájané na kocky minimálne jednu hodinu.
  2. Šošovicu uvaríme domäkka.
  3. Namarinované kocky tofu sprudka opečieme na panvici, kým nie sú chrumkavé, približne 7-10 minút.
  4. Jarné cibuľky nasekáme nadrobno.
  5. Kocky tofu zmiešame so šošovicou, jarnou cibuľkou, dochutíme šťavou z limetky, soľou a korením a posekanou petržlenovou vňaťou.
  6. Podávame ešte teplé.

 TOFU biele

Inšpirovali sme vás? Vyskúšajte aj iné naše recepty:

Špagety bolognese s-údeným-tofu

Cestoviny a pizza

zapekaná zelenina

Jedlá bez mäsa

mrkvové šatôčky

Dezerty a koláče