Rýchly obed – kurací pilaf
Pilaf je výborný nápad na rýchly obed. Môžeme to prirovnať k rizotu, ale ryža by mala ostať sypkejšou. Pilaf je jedlo východnej kuchne – pôvod slova sa spája s Indiou a Perziou, odkial sa rozšíril po celej Ázii. My sme pripravili jeho jednoduchú verziu, zo surovín, ktore bez problémov zoženieme aj u nás.
Rýchly obed – kurací pilaf
Pilaf je jedlo z ryže uvarenej osobitým spôsobom. Môžete si ho pripraviť zeleninový, hríbový, ovocný, s rybou alebo mäsom. Môžete skúsiť použiť jačmenné krúpy namiesto ryže. Na jeho prípravu potrebujeme najmä kvalitnú ryžu a korenie. Napriek jednoduchosti ingrediencií, výsledok je neuveriteľne chutný :)
Čo potrebujeme: | Postup: |
Naša rada:
|
|
Korenie je veľmi dôležitá súčasť každého jedla. V tomto recepte používame kari korenie pre zjednodušenie. Je tam veľa korenín z tých, ktoré sa v pôvodnej verzii používajú – napríklad kurkuma, čierne korenie, červená paprika, kmín, bobkový list, koriander, saturejka.
To, že si pripravíte rýchly obed neznamená, že jedlo je nekvalitné. Inšpirujte sa aj ďalšími receptami:
- zeleninové rizoto s jesennou zeleninou
- zapekaná ryža so zeleninou
- lasagne bez lepku
- pečené rizoto s domácim pestom
- bylinkové tofu guľky s kuskusom
- zeleninové rizoto s bazalkovým tofu
- farebný kuskus s tofu
Inšpirovali sme vás? Vyskúšajte aj iné naše recepty:
Zdroj obr.: dreamstime.com