Recepty z lístkového cesta – jablkový závin
Keď koncom augusta začnú prvé chladnejšie dni a dažde a v záhrade pri jabloni je napadaných kopec letných jabĺčok, to je pre nás signál oprášiť recepty z lístkového cesta a k poobednej kávičke si napiecť niečo dobré. Čo takto vyskúšať dnes našu super ľahkú jablkovú štrúdľu bez cukru a s tofu namiesto tvarohu? Verte nám, že jedna vám nebude stačiť a preto si rovno nakúpte suroviny dvojmo.
Recepty z lístkového cesta – zdravý jablkový závin
Praktické recepty z lístkového cesta nám otvárajú cestu ako kreatívne, rýchlo a chutne zúžitkovať plody záhrad a sadov. Príprava jablkovej štrúdle s tofu vám zaberie minimum času a kým sa bude piecť, ostane vám čas na navarenie letného obeda, po ktorom vás už bude čakať škoricou voňajúca domáca štrúdľa.
Čo potrebujeme: | Postup: |
|
|
Dnes sme vám dali návod, ako spracovať letné jabĺčka, zvané aj „biele priesvitné“, ktoré sú vďaka svojej intenzívnej chuti veľmi vhodné na varenie a pečenie. Sú kyselkavé, šťavnaté, po prezretí však nadobúdajú sypkú konzistenciu, čo ale ich využitiu v kuchyni nebráni. Ak zbierate recepty z lístkového cesta, náš dnešný si určite založte. Letné jabĺčka v ňom môžete zameniť aj za slivky, blumy alebo neskoré jablká.
Ďalšie recepty z lístkového cesta nájdete tu – lístkové cesto a na jablkový koláč.