Recepty z lístkového cesta – domáce fornetti
Naše recepty z lístkového cesta dopĺňame výbornou domácou verziou obľúbeného pečiva fornetti. Naučíme vás, ako si veľmi jednoducho pripravíte slanú chuťovku k vínu. Nebudete potrebovať ani veľa ingrediencií, na základný recept vám postačia tri, neveríte?
Recepty z lístkového cesta – domáce fornetti
Ako je u nás zvykom, ponúkame vám jednoduchý postup, zaručený výsledok a najmä – prekvapivo dobrú chuť. Obohaťte si aj vy vaše recepty z lístkového cesta o domáce fortnetti s plnkou z údeného tofu a cibuľky. A viete čo? Rovno si napečte aj sladké s výbornou plnkou z bieleho tofu na spôsob hrozienkového tvarohu.
Čo potrebujeme: | Postup: |
(Pre sladkú tofu verziu zmiešajte jedno balenie bieleho tofu s 2-3 PL kryštálového cukru, kôrou z polovice bio citróna a dvoma lyžicami hrozienok) |
|
Z tejto dávky nám vyšlo asi 36 kúskov chutných koláčikov. Kto pozná recepty z lístkovho cesta vie, že koláčiky najlepšie chutia čerstvo napečené. Na vzduchu môžu obschnúť, takže to, čo nezjete, uzatvorte vo vzduchotesnej nádobe alebo uzatvárateľnom plastovom vrecku.
Naše recepty z lístkového cesta sú vždy jednoduché a univerzálne, plnky môžete ľubovoľne meniť. Vyskúšajte napríklad chilli tofu ak máte chuť na slané. Alebo stačí koláčiky naplniť džemom či čokoládovou nátierkou, v prípade, že máte práve chuť na sladké.
Ďalšie inšpirácie na využitie lístkového cesta:
- jablkový závin
- lesné hríby v lístkovom ceste
- rýchly slaný koláč
- jahodovo-šľahačkové napoleonky
- zeleninová štrúdľa bez smotany a syra
- košíčky so špenátom
- rýchle ovocné koláčiky
Inšpirovali sme vás? Vyskúšajte aj iné naše recepty: