recepty z lístkového cesta

Recepty z lístkového cesta – domáce fornetti

Print Friendly

Naše recepty z lístkového cesta dopĺňame výbornou domácou verziou obľúbeného pečiva fornetti. Naučíme vás, ako si veľmi jednoducho pripravíte slanú chuťovku k vínu. Nebudete potrebovať ani veľa ingrediencií, na základný recept vám postačia tri, neveríte?

Recepty z lístkového cesta – domáce fornetti

Ako je u nás zvykom, ponúkame vám jednoduchý postup, zaručený výsledok a najmä – prekvapivo dobrú chuť. Obohaťte si aj vy vaše recepty z lístkového cesta o domáce fortnetti s plnkou z údeného tofu a cibuľky. A viete čo? Rovno si napečte aj sladké s výbornou plnkou z bieleho tofu na spôsob hrozienkového tvarohu.

Čo potrebujeme: Postup:
  • 1 balenie údeného tofu
  • 2 balenia vyvaľkaného lístkového cesta (ideálne nízkotučného)
  • 1 menšiu cibuľu
  • Trochu soli
  • Prípadne mletú červenú papriku alebo rascu na dozdobenie
  • 1 rozšľahané vajíčko na potretie

(Pre sladkú tofu verziu zmiešajte jedno balenie bieleho tofu s 2-3 PL kryštálového cukru, kôrou z polovice bio citróna a dvoma lyžicami hrozienok)

recepty z lístkového cesta

  1. Rúru predhrejeme na 200 stupňov (horný a dolný ohrev).
  2. Lístkové cesto si pomocou radielka nakrájame na obdĺžniky, my sme ich spravili veľkosti približne 3×4 cm.
  3. Údené tofu nastrúhame najemno, cibuľku pokrájame na drobno.
  4. Polovicu lístkových obdĺžnikov potrieme po okraji rozšľahaným vajíčkom, ktoré nám poslúži ako „lepidlo“.
  5. Na každý z týchto obdĺžnikov nanesieme za čajovú lyžičku postrúhaného tofu a trochu cibule. Nezabudneme osoliť. Prikryjeme čistým obdĺžnikom cesta a pomocou vidličky popritláčame všetky štyri okraje, aby plnka počas pečenia nemohla vytiecť.
  6. Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom a podľa chuti posolíme, posypeme strúhaným tofu a mletou červenou paprikou.
  7. Pečieme asi 20 minút, kým koláčiky krásne nenarastú a nezačnú sa farbiť do hnedočervena.

Z tejto dávky nám vyšlo asi 36 kúskov chutných koláčikov. Kto pozná recepty z lístkovho cesta vie, že koláčiky najlepšie chutia čerstvo napečené. Na vzduchu môžu obschnúť, takže to, čo nezjete, uzatvorte vo vzduchotesnej nádobe alebo uzatvárateľnom plastovom vrecku.

recepty z lístkového cesta

Naše recepty z lístkového cesta sú vždy jednoduché a univerzálne, plnky môžete ľubovoľne meniť. Vyskúšajte napríklad chilli tofu ak máte chuť na slané. Alebo stačí koláčiky naplniť džemom či čokoládovou nátierkou, v prípade, že máte práve chuť na sladké.

Ďalšie inšpirácie na využitie lístkového cesta:

Inšpirovali sme vás? Vyskúšajte aj iné naše recepty:

Špagety bolognese s-údeným-tofu

Cestoviny a pizza

zapekaná zelenina

Jedlá bez mäsa

mrkvové šatôčky

Dezerty a koláče