zdravé recepty

Mexický guláš z fazúľ, čili, cukiny a tofu

Print Friendly

ZDRAVÉ RECEPTY: Ak máte radi mexickú kuchyňu, prinášame vám recept na mexický guláš, ktorý síce neobsahuje mäso, ale vďaka použitým ingredienciám určite zachutí aj vašim revoltujúcim polovičkám.

Mexický guláš z fazúľ, čili, cukiny a tofu

Kombináciu paradajkového pretlaku, cukiny, cesnaku, cibule, tofu, fazúľ, mrkvy, kukurice a ďalších ingrediencií môžete ešte doplniť aj o sójovú smotanu a koriander, ktorý okrem iného pomáha zlepšovať naše trávenie. Aby náš mexický guláš chutil aj vašim deťom, pridajte menej čili.

 

mexický guláš

Dôvody, prečo by ste mali sóju zakomponovať do svojho jedálnička si môžete prečítať tu: sója a zdravie

Čo potrebujeme: Postup:
  1. Do hrnca dáme olivový olej, pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a smažíme do zlatista (3-4 minúty)
  2. Pridáme nakrájanú cukinu, tofu, mrkvu, čili a kmín, premiešame a uvaríme do mäkka (6-8 minút)
  3. Pridáme fazule, paradajkový pretlak, sterilizovanú kukuricu a 1 šálku vody
  4. Varíme pokým zmes trochu nezhustne. V prípade potreby môžeme pridať šťavu z nastrúhaného zemiaku
  5. Podávame s opekaným celozrnným chlebom (ak ste celiatik, pozor na lepok)

 

Zdravotné účinky: cesnak

mexický guláš

  • podporuje činnosť imunitného systému
  • redukuje symptómy prechladnutia až o 70%
  • znižuje hladinu zlého cholesterolu
  • pomáha v boji s vysokým krvným tlakom
  • pomáha udržovať naše kosti zdravé

Zdravotné účinky: čili papričky

mexický guláš

  • majú protizápalový účinok
  • pomáhajú pri chudnutí
  • bojujú proti bolesti

Dôvodov, prečo si pripraviť práve tento recept je viacero. Je ľahký na prípravu, ľahký na trávenie, neobsahuje cukor ani bielu múku, vďaka čomu dokážete pomerne jednoducho a ľahko meniť svoje stravovacie návyky.

Veríme, že vám aj náš dnešný recept na mexický guláš z fazúľ, čili, cukiny a tofu bude chutiť. Prajeme vám dobrú chuť.