Doprajte si sladkú, a pritom ľahkú maškrtu, ktorou spríjemníte každú chvíľu pre seba, ale aj posedenie v kruhu priateľov. Recept pre vás pripravila víťazka súťaže MasterChef a známa blogerka Martina Grňová.
Čo potrebujeme (na formu cca 20x20cm): |
Postup: |
Medové pláty:
- 200g kešu
- 200g vlašské orechy
- 200g čerstvých datlí alebo 120g sušených namočených na noc
- Asi 1lyžica kokosovej múky
- Štipka soli
Plnka:
- 360g tofu natural
- 100g kokosové mlieko alebo iné rastlinné mlieko
- 3lyžice kokosového oleja
- 70g medu alebo javorového sirupu
- Štipka vanilky
|
- Pláty si pripravíme tak, že zmixujeme všetky ingrediencie v robote, kým nevznikne husté a pevné cesto. Pridáme trošku kokosovej múky, aby sa cesto nelepilo. Rozdelíme ho na dve časti a vyvaľkáme na pláty veľkosti formy – najlepšie sa to robí medzi dvoma papiermi na pečenie.
- Plnku jednoducho pripravíme tak, že všetky ingrediencie rozmixujeme na hladký krém.
- Formu vystelieme papierom na pečenie, dáme prvý plat, navrstvíme krém a položíme naň druhý.
- Dáme chladiť do mrazničky na 2hodinky, aby plnka stuhla.
- Vyberieme z mrazničky a nakrájame na malé kocky.
- Môžeme podávať.
|
Inšpirovali sme vás? Vyskúšajte aj iné naše recepty:
Cestoviny a pizza
Jedlá bez mäsa
Dezerty a koláče