Medový krémeš – vegan

Print Friendly

Doprajte si sladkú, a pritom ľahkú maškrtu, ktorou spríjemníte každú chvíľu pre seba, ale aj posedenie v kruhu priateľov. Recept pre vás pripravila víťazka súťaže MasterChef a známa blogerka Martina Grňová.

 Čo potrebujeme (na formu cca 20x20cm): Postup:
Medové pláty:

  • 200g kešu
  • 200g vlašské orechy
  • 200g čerstvých datlí alebo 120g sušených namočených na noc
  • Asi 1lyžica kokosovej múky
  • Štipka soli

Plnka:

  • 360g tofu natural
  • 100g kokosové mlieko alebo iné rastlinné mlieko
  • 3lyžice kokosového oleja
  • 70g medu alebo javorového sirupu
  • Štipka vanilky
  1. Pláty si pripravíme tak, že zmixujeme všetky ingrediencie v robote, kým nevznikne husté a pevné cesto. Pridáme trošku kokosovej múky, aby sa cesto nelepilo. Rozdelíme ho na dve časti a vyvaľkáme na pláty veľkosti formy – najlepšie sa to robí medzi dvoma papiermi na pečenie.
  2. Plnku jednoducho pripravíme tak, že všetky ingrediencie rozmixujeme na hladký krém.
  3. Formu vystelieme papierom na pečenie, dáme prvý plat, navrstvíme krém a položíme naň druhý.
  4. Dáme chladiť do mrazničky na 2hodinky, aby plnka stuhla.
  5. Vyberieme z mrazničky a nakrájame na malé kocky.
  6. Môžeme podávať.

 TOFU biele

Inšpirovali sme vás? Vyskúšajte aj iné naše recepty:

Špagety bolognese s-údeným-tofu

Cestoviny a pizza

zapekaná zelenina

Jedlá bez mäsa

mrkvové šatôčky

Dezerty a koláče