Mango a jablká

Máte doma jablká a mango? Pripravte si pyré

Print Friendly

ZDRAVÉ RECEPTY: Máte radi jablká a tiež vám zachutilo mango? Tak ich skombinujte a doprajte si vynikajúce ovocné pyré, ktoré môžete podávať napr. na raňajky spolu s ovsenými vločkami, prípadne s palacinkami či lievancami.  

Máte doma jablká a mango? Pripravte si pyré

Vynikajúcu kombináciu manga, jabĺk a vanilky ocenia nielen dospelí, ale aj deti.

Mango

Čo potrebujeme: Postup:
  • 650 g manga
  • 350 g jabĺk
  • 120 ml vody
  • 1 vanilkový struk
  • 1 bal. želírovacieho cukru

 

Naša rada:

  • Na trhu sú už okrem klasických želírovacích cukrov dostupné aj tie na báze zdravšieho trstinového cukru = vyberte si preto podľa vlastných preferencií a postupujte podľa návodu na obale

 

 

  1. Mango a jablká očistíme a nakrájame na malé kocky
  2. Ovocie rozmixujeme mixérom na pyré, pridáme vodu
  3. Vanilkový struk pozdĺžne rozkrojíme, vydlabeme dreň, ktorú pridáme do pyré
  4. Takto pripravené pyré dáme do hrnca, pridáme želírovací cukor a dobre premiešame. Zmes privedieme do varu, následne varíme minimálne 5 minút. Počas varenia nám vznikne pena, ktorú odoberieme
  5. Uvarené pyré plníme do pripravených pohárov až po okraj, uzavrieme viečkami, obrátime dnom nahor a necháme odležať cca 30 minút

Veríme, že vám naše ovocné pyré (mango + jablká) bude naozaj chutiť.

Prajeme vám dobrú chuť