Prišla jeseň a s ňou aj čas polievok. Ak by ste si chceli jednu pripraviť, tento jednoduchý recept na krémovú tekvicovo-hokkaidovú polievku je tu práve pre vás.
Čo potrebujeme: |
Postup: |
Na Hokkaido polievku
- 1 kg tekvice hokkaido
- 2 mrkvy
- 1 cibuľa
- 1 zemiak
- 1 – 1,5 l zeleninového vývaru
- Cca 2 lyžičky soli
- ½ lyžičky Čierneho korenia
- 2 strúčiky cesnaku
- Cca 3 lyžice Olivového oleja
- 1 lyžička Kari korenia
Na tofu krutóny
- 1 balenie Čili tofu
- ½ lyžičky Soli
- 3 lyžičky červenej papriky
- 3 lyžice olivového oleja
- 1 lyžica sušeného oregana
- Tekvicový olej
|
- Tekvicu rozrežeme na polovicu a vyberieme jadierka. Umyjeme a nakrájame obe polovičky na kocky. Cibuľu a cesnak opražíme na olivovom oleji do sklovita. Pridáme nakrájanú mrkvu, zemiak, tekvicu a zalejeme vývarom. Dochutíme soľou a koreninami. Varíme, kým tekvica úplne nezmäkkne. Nakoniec polievku rozmixujeme.
- Čili tofu nakrájame na malé kocky. V miske tofu polejeme olivovým olejom, posypeme červenou paprikou, soľou a sušeným oreganom. Vysypeme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme v rúre rozohriatej na 180 stupňov cca 10 minút.
- Krémovú hokkaido polievku servírujeme s tofu krutónmi a pokvapkáme tekvicovým olejom.
|
Inšpirovali sme vás? Vyskúšajte aj iné naše recepty:
Cestoviny a pizza
Jedlá bez mäsa
Dezerty a koláče